Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio kiemų duobėms žada lopus

2012-08-06 18:03
Uostamiesčio kiemų duobėms žada lopus
Uostamiesčio kiemų duobėms žada lopus / DMN archyvo nuotr.

Artimiausiu metu daugiabučių namų kiemuose, kurių būklė prasčiausia, turėtų prasidėti remonto darbai. Tačiau miesto valdžios atstovai pabrėžia, kad pinigų užteks tik didžiausioms duobėms užlopyti.

Šiemet daugiabučių kiemų remontui buvo skirta apie 130 tūkst. litų. Šios lėšos jau yra panaudotos. Tačiau iš sutaupytų pinigų žadama skirti dar 300 tūkst. litų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto priežiūros poskyrio vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė pasakojo, kad iš šių lėšų žadama suremontuoti prasčiausios būklės kiemus. Šie jau yra apžiūrėti ir išrinkti.

Po kelis tokius kiemus yra Baltijos ir Taikos prospektuose, Mogiliovo, Naikupės, I.Simonaitytės, Šiaulių, Sausio 15-osios, Šaulių, Kretingos, Švyturio gatvėse.

Yra kiemų, kurie remonto laukia nuo 2006 m. Į šį sąrašą įtraukiami tie, dėl kurių prastos būklės kreipėsi gyventojai, kuriuos užfiksavo savivaldybės specialistai.

Kasmet tokių kiemų skaičius svyruoja nuo 350 iki 400.

Anot N.Vedeikienės, atrenkant, kuriuos kiemus būtina remontuoti, vien eiliškumu nesivadovaujama. Kai kurie kiemai yra baisesni už tuos, kurie į sąrašą įtraukti dar 2006 m. Žiūrima, kurių būklė prasčiausia.

„Norime iš karto paprašyti žmonių, kad nepyktų. Tiek pralaukę jie tikisi, kad atvažiuosime ir kieme ištisinę dangą paklosime. Pinigų užteks tik didžiausioms duobėms lopyti“, – teigė vyriausioji specialistė.

N.Vedeikienė tvirtino, kad kiemų remontui kasmet reikėtų apie 1,5 mln. litų. Pernai šiems darbams buvo skirta 150 tūkst. litų. Už juos buvo suremontuoti 78 kiemai.

Pasak vyriausiosios specialistės, mieste yra dar apie 60 kiemų, kur reikia kloti ištisinę dangą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų