Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio klerkas užsitraukė rūstybę

2012-02-17 05:00
Uostamiesčio klerkas užsitraukė rūstybę
Uostamiesčio klerkas užsitraukė rūstybę / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiesčio savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo Irenijaus Zaleckio aplaidumas taip įsiutino miesto vadovus, jog jie pareikalavo ištirti, ar valdininkas tikrai kaltas dėl to, kad uostamiestis vos neprarado beveik 300 tūkst. litų ES paramos.

Sporto ir kūno kultūros skyriaus vadovo abejingumas ES paramai išaiškėjo Socialinių reikalų komitete. Jo narių paprašyta pritarti uostamiesčio savivaldybės dalyvavimui projekte „PYDOS – jaunimo pasitraukimo iš sportinės veiklos prevencija“.

Šis projektas būtų įgyvendinamas kartui su Lenkija ir Švedija. Pagrindinis jo tikslas – per sportą mažinti paauglių narkomaniją ir alkoholizmą.

Numatyta, kad Klaipėdos savivaldybei, jei ji dalyvautų šiame projekte, atitektų beveik 280 tūkst. litų ES paramos, o iš miesto biudžeto projekto koofinansavimui reikėtų skirti apie 42 tūkst. litų.

Tačiau Socialinių reikalų komitete paaiškėjo, jog koofinansavimui reikalingi pinigai šiųmečiame miesto biudžeto projekte, kuris greitai bus patvirtintas, nėra numatyti. Priežastis – Sporto ir kūno kultūros skyrius biudžeto sudarytojams nepateikė paraiškos skirti pinigų.

„Jei pinigų nėra, vadinasi, mes galime nepritarti savivaldybės dalyvavimui šiame projekte?“ – retoriškai klausė Socialinių reikalų komiteto pirmininkė Irina Rozova.

Ji iš posėdyje dalyvavusių uostamiesčio savivaldybės atstovų išgirdo teigiamą atsakymą, tačiau I.Zaleckis reagavo ramiai.

„Galime atmesti tą pasiūlymą, kas čia tokio“, – ramybę atsisakant beveik 300 tūkst. litų demonstravo Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas.

Toks jo elgesys įsiutino posėdyje dalyvavusį Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską: „Atmesti reikia patį I.Zaleckį. Prašau Ugdymo ir kultūros departamento direktorės Nijolės Laužikienės inicijuoti tyrimą ir nustatyti, kas kaltas, jog miesto biudžete nėra numatyta pinigų šiam projektui koofinansuoti“.

Atsakymą iškart pateikė posėdyje dalyvavęs Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius. „I.Zaleckio budrumas yra akivaizdžiai užmigdytas ir ne pirmą kartą. Už tokius darbus jam reikėtų nagus atkapoti“, – žodžių į vatą nevyniojo jis.

Socialinių reikalų komiteto nariai taip pat vieningai sutarė, kad turi būti pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl I.Zaleckio veiksmų ir aplaidumo.

Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo praėjusių metų veikla įvertinta tik patenkinamai. Ją dar turi peržiūrėti speciali vertinimo komisija, kuri klerką gali išteisinti arba įvertinti dar prasčiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų