Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio pakraštyje – aguonų rojus

2012-06-28 10:18
Uostamiesčio pakraštyje – aguonų rojus
Uostamiesčio pakraštyje – aguonų rojus / Vytauto Petriko nuotr.

Privačioje žemėje auginti aguonas yra nusikaltimas. Tačiau kas atsako už viešose vietose augančių aguonų plantacijas, nežinia. Viena tokių pastebėta pietinėje miesto dalyje.

Minijos gatvėje netoli vienos laivų gamyklos praeivių dėmesį atkreipia skaisčiai raudoni žiedai. Daugelio nuostabai – tai gerai žinomas nelegalių opiatų turintis augalas – aguona. Neaišku, ar jos dekoratyvinės, ar laukinės ir kodėl būtent ten išdygo.

Klaipėdos miesto 2-ojo policijos komisariato atstovas Gintaras Lasickas, pasiteiravus apie tai, ar dažnai policija aptinka, gauna pranešimų apie mieste augančias aguonas, teigė, kad pastaruosius 3-4 metus tokių signalų nebuvo.

Anot jo, pamačius į aguoną panašų augalą iškart negalima tvirtinti, kad tai ir yra aguona, o jei augalas išties yra aguona, ją aptikus atliekama ekspertizė: nustatinėjama, ar augale yra opiatų.Vėliau aiškinamasi, kam tos aguonos priklauso, kas jas pasėjo.

Pareigūnas pasakojo, kad Klaipėdos policija kasmet dalyvauja respublikinėje akcijoje „Aguona“, kurios tikslas – stiprinti kovą su narkomanijos plitimu. Jos metu aiškinami ir naikinami neteisėtai auginamų aguonų ir kanapių pasėliai, nustatomi asmenys, neteisėtai disponuojantys, vartojantys ar platinantys narkotines, psichotropines medžiagas.


Faktai

Aguona – Lietuvoje plačiai žinomas augalas, kuris yra ne tik namų puošybos elementas ar prieskonis pyragams, tačiau ir narkotikas. Nors iš aguonų sulčių išgaunama narkotinė medžiaga, kuri yra naudojama medicinoje, Lietuvoje ji nėra legali.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų