Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio paštuose – apgultis

2010-11-28 09:00
Darbymetis: eilės uostamiesčio pašte tampa kone kasdienybe.
Darbymetis: eilės uostamiesčio pašte tampa kone kasdienybe. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Į Klaipėdos pašto skyrius plūsta miestiečiai, norintys išsiųsti arba atsiimti siuntinius. Tad eilė šiose įstaigose tapo beveik kasdienybe.

Pašto darbuotojai įsitikinę, jog eilės susidaro dėl artėjančių švenčių – vis daugiau klaipėdiečių nori išsiųsti dovanas savo artimiesiems ar draugams. Kiti jų atsiiminėja internetinėse parduotuvėse įsigytus daiktus.

Tačiau, Lietuvos pašto Komunikacijos grupės vadovės Kristinos Sakavičienės manymu, kol kas šventinės korespondencijos siuntų antplūdžio pikas dar nepasiektas.

"Nors kiekvienais metais visus raginame sveikinimus ir dovanėles išsiųsti anksčiau, kaip nebūtų gaila, dauguma gyventojų bei verslo įmonių į tokius raginimus nereaguoja ir išsųsti sveikinimus prisiruošia tik likus kelioms dienoms iki švenčių", – komentavo pašnekovė.

K.Sakavičienė pabrėžė, jog itin suskubti išsiųsti sveikinimus turi tie, kurie nori pradžiuginti užsienyje gyvenančius artimuosius, nes siuntų srautai didėja ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Specialistės duomenimis, daugiausia siuntų gabenama į/iš Airijos, Anglijos, Ispanijos, Norvegijos, Švedijos, JAV, Kanados. Vis dažniau pasitaiko siuntinių ir į egzotiškas šalis – Braziliją, Kolumbiją, Meksiką bei kt.

Be šventinių sveikinimų ir atvirukų, kurie kiekvienais metais yra itin populiarūs, paštu siunčiama daug smulkių siuntų. Tarp eksportuojamų siuntinių populiariausi vidutinio svorio – apie 5 kg.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų