Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio politikams – dar daugiau kontrolės

2012-11-26 18:25
Uostamiesčio politikams – dar daugiau kontrolės
Uostamiesčio politikams – dar daugiau kontrolės / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos miesto tarybos narių elgesį, ar jis neprasilenkia su etikos normomis, stebės dar daugiau akių – į Etikos komisiją bus įtraukti ir seniūnaičiai.

Bendruomenės atstovai į ją turėjo būti įtraukti dar praėjusių metų pavasarį, kai Etikos komisija buvo formuojama. Vietos savivaldos įstatyme numatyta, kad savivaldybių tarybų Etikos komisijose ne mažiau nei trečdalis narių turi būti bendruomenių atstovai.

„Kai buvo formuojama Etikos komisija, patvirtinti aštuoni jos nariai iš miesto tarybos ir numatyta, kad dar penki bus paskirti tuomet, kai bus išrinkti seniūnaičiai. Kadangi jie Klaipėdoje jau yra išrinkti, iš jų galima išrinkti ir tuos, kurie dirbs Etikos komisijoje“, – aiškino miesto tarybos sekretorė Vaida Žvikienė.

Ji kreipėsi į seniūnaičių sueigą, kad ši išsirinktų ir penkis visuomenės atstovus deleguotų į Etikos komisiją.

Seniūnaičių sueiga, kurioje bus renkami atstovai į Etikos komisiją, šaukiama trečiadienį. „Jei jiems nepavyks išsirinkti atstovų, tuomet galbūt atsiras pavienių seniūnaičių, kurie norės dirbti Etikos komisijoje“, – svarstė V.Žvikienė.

Nemažai seniūnaičių priklauso įvairioms politinėms partijoms, todėl tarp jų jau verda intrigos, ką deleguoti į miesto tarybos narių elgesį turinčią stebėti ir tirti Etikos komisiją.

Politinei partijai priklausantis seniūnaitis Saulius Liekis net išplatino viešą pareiškimą, kad, jo nuomone, į Etikos komisiją galima rinkti tik tuos visuomenės atstovus, kurie nėra susisaistę su jokiomis politinėmis organizacijomis.

„Gal seniūnaičiai įneš daugiau etikos į politinį gyvenimą“, – svarstė V.Žvikienė.

Nuo praėjusių metų veikianti Etikos komisija kol kas buvo susirinkusi tik į vieną posėdį, kuriame sprendė organizacinius reikalus. Esą daugiau dėl politikų elgesio nebuvo nė vieno skundo, kurį reikėtų tirti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų