Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio požeminės perėjos laukia remonto

2012-06-28 19:41
Uostamiesčio požeminės perėjos laukia remonto
Uostamiesčio požeminės perėjos laukia remonto / Vytauto Petriko nuotr.

Dėl žmonių saugumo mieste naikinamos kai kurios perėjos, o pėstieji verčiami gatvę kirsti naudodamiesi požeminėmis perėjomis. Tačiau jų būklė tokia, kad apie žmonių saugumą kalbėti sunku.

Aptrupėję laiptai, skylačios sienos, tamsa ir visiška antisanitarija. Taip atrodo Klaipėdos mieste esančios požeminės perėjos. Žmonės jau seniai šių vietų vengia ir dėl galimų apiplėšimų.

Mieste iš viso yra keturios požeminės perėjos: Vingio gatvėje, Šilutės plente, Baltijos prospekto žiedinėje sankryžoje bei po Pilies tiltu. Dvi iš jų – avarinės būklės. Tai Vingio rajone bei Šilutės plente esančios perėjos.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė gerai žinąs apie padėtį požeminėse perėjose ir patikino, kad bus imtasi priemonių joms sutvarkyti. Pasak pašnekovo, geriausia padėtis yra po Pilies tiltu esančioje požeminėje perėjoje. Ji nuolat tvarkoma bei prižiūrima, tris kartus per savaitę valoma.

Kiek prastesnė padėtis Baltijos žiedinėje sankryžoje. Anot L.Dūdos, čia situacija pasikeis atlikus Baltijos prospekto rekonstrukciją.

Bene liūdniausias vaizdas yra Šilutės plente bei Vingio rajone esančiose požeminėse perėjose. Šilutės plente esančioje perėjoje aptrupėjusios plytos, išsiklaipę laiptai, išmuštos apšvietimo lempos. Ši perėja kelia grėsmę gyventojams. Plytų nuolaužos pasklidusios ant grindinio, tad nakties metu čia lengva susižaloti.

Kaip teigė L.Dūda, šias požemines perėjas artimiausiu metu rengiamasi tvarkyti. Bus įrengti turėklai, tvarkingos nuovažos neįgaliesiems bei dviratininkams, sutvarkyti laiptai, sienos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų