Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio seniūnaičių rinkimų pradžia – su trikdžiais

2014-03-14 06:54

Pirmosios kandidatų į seniūnaičius registracijos dienos neapsiėjo be nesklandumų. Kai kurie pretendentai skundėsi, kad iš jų nebuvo priimti prašymai registruotis kandidatais. Jie savivaldybės darbuotojus kaltino aplaidumu.

Vytauto Petriko nuotr.

Pirmosios kandidatų į seniūnaičius registracijos dienos neapsiėjo be nesklandumų. Kai kurie pretendentai skundėsi, kad iš jų nebuvo priimti prašymai registruotis kandidatais. Jie savivaldybės darbuotojus kaltino aplaidumu.

Pasiruošė netinkamai

Oficialiai kandidatų į seniūnaičius registracija prasidėjo pirmadienį. Tačiau užvakar pateikti dokumentų į savivaldybę atėjęs klaipėdietis buvo nemaloniai nustebintas.

„Iš manęs nebuvo priimti dokumentai. Darbuotoja paaiškino, kad dar nėra iki galo parengtas Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas. Pasakė, kad ateičiau penktadienį“, – piktinosi klaipėdietis.

Pasak vyro, užsiregistruoti buvo atėjęs ne tik jis, bet ir dar keli žmonės. Iš jų taip pat nebuvo priimti dokumentai.

„Žinoma, nėra didelio skirtumo, kada užsiregistruoti. Tačiau nesinori visko palikti paskutinei dienai. Be to, kam skelbti, kad galima registruotis, jei realiai negalima. Tai yra savivaldybės darbuotojų aplaidumas ir nepagarba žmonėms, kurie nori dalyvauti seniūnaičių rinkimuose“, – dėstė klaipėdietis.

Nepateikė savo nuotraukos

Pasak Klaipėdos savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėjos Vilijos Venckutės-Palaitienės, kandidatų į seniūnaičius registracijai nebuvo laiku ir tinkamai pasiruošta.

Dokumentų formos, kurias turi užpildyti pretendentai, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvo patvirtintos vakar rytą.

Tačiau V.Venckutės-Palaitienės teigimu, nepaisant to, atsakingoms darbuotojoms buvo pasakyta priimti iš norinčiųjų kandidatuoti į seniūnaičius prašymus, kad jiems nereikėtų vaikščioti pirmyn atgal. Dokumentų formas jos turėjo.

„Gaila, kad visko neparuošėme laiku. Tačiau prašymai nebuvo priimti tik iš tų, kurie neturėjo visų reikiamų dokumentų – nuotraukos ar gyvenimo aprašymo. Viską reikia pateikti vienu kartu. Negalima vieną dieną parašyti prašymą, kitą – atnešti nuotrauką, trečią – gyvenimo aprašymą“, – aiškino vedėja.

V.Venckutė-Palaitienė pasakojo, kad užvakar prašymas buvo priimtas iš vieno asmens.

„Jam atėjus, nebuvo darbuotojos, kuri atsakinga už registraciją. Jo buvo paprašyta palaukti. Sugrįžus darbuotojai, dokumentai iš jo buvo priimti, nes jis turėjo viską, ko reikia“, – tvirtino vedėja.

Užsiregistravo trys klaipėdiečiai

Vakar po pietų dalyvauti seniūnaičių rinkimuose buvo užsiregistravę trys klaipėdiečiai.

Kandidatai į seniūnaičius registruojami Klaipėdos savivaldybės pastate, esančiame Liepų gatvėje, 116 kabinete. Norintys užsiregistruoti privalo atsinešti galiojantį asmens dokumentą, gyvenimo aprašymą, protokolo išrašą, jei jų kandidatūrą iškelia tam tikra bendruomenė.

Atėjusieji užsiregistruoti vietoje užpildo prašymą, sutikimus, kad bus tikrinama, kur yra registruota jų gyvenamoji vieta, duomenų tvarkymo sutikimą.

Kandidatai į seniūnaičius bus registruojami iki kovo 25 dienos. Klaipėdoje yra 54 seniūnaitijos, kuriose turės būti išrinkti seniūnaičiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų