Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio senjorai šventė mokslo metų pabaigtuves

2014-05-13 09:57 diena.lt inf.

Antradienį studijuojantys Klaipėdos senjorai rinkosi į paskutinę paskaitą prieš vasaros atostogas.

Šventė vyko Klaipėdos universiteto auditorijų komplekse Aula Magna. Trečiojo amžiaus universiteto mokslo metų pabaigtuvės buvo palydėtos šiltais dėstytojų palinkėjimais, koncertine programa, svečių iš kitų miestų sveikinimais.

Šioje neformaliojo suaugusiųjų švietimo institucijoje dabar studijuoja 112 senjorų. Lapkritį Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakulteto Trečiojo amžiaus universiteto diplomus atsiims 78 brandaus amžiaus miestiečiai – jau trečioji studentų laida. 34 pirmakursiai planuoja mokslus tęsti toliau.

„Trečiojo amžiaus universitetai – tai reikšmingos grandys, kuriose perduodamos žinios teikia svarią praktinę naudą senjorams, siekiantiems gyventi ilgiau, sveikiau, kokybiškiau. Be to, Trečiojo amžiaus universitetai – erdvė, kurioje solidaus amžiaus miestiečiai susitinka su bendraamžiais, bendraminčiais ir mokslo žmonėmis, tokiu būdu ilgiau išlikdami aktyviais visuomenės nariais, įkvėpdami ir savo giminaičius, kaimynus neužsidaryti namuose“, – kalbėjo KU Sveikatos mokslų fakulteto dekanas bei vienas Trečiojo amžiaus universiteto steigimo Klaipėdoje iniciatorių prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Trečiojo amžiaus universitetas uostamiestyje veiklą pradėjo 2010 m., kuomet buvo pasirašyta KU Sveikatos mokslų fakulteto sutartis su viešąja įmone „Trečiasis amžius“. Naujovė buvo sutikta su milžinišku susidomėjimu – netikėtai į studijas susirinko virš 750 norinčiųjų.

Pagrindiniai Trečiojo amžiaus universitete studijuojami dalykai susiję su sveikata, jos išsaugojimu ir puoselėjimu, tačiau neaplenkiamos ir kitos temos. Pavyzdžiui, šiemet senjorai klausėsi paskaitų apie brandaus amžiaus žmonėms būdingus sveikatos sutrikimus, buvo supažindinti su fizinio aktyvumo galimybėmis ir sąlygomis Klaipėdos mieste, išgirdo įdomios ir naudingos informacijos apie dekoratyvinius augalus, gilinosi į mokslo istoriją, nagrinėjo sveikatos teisę ir su šia sfera susijusias problemas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų