Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio studentai ruošiasi Šiurpnakčiui

2024-10-10 12:30

Uostamiestyje vis labiau populiarėja Šiurpnakčio šventė. Šia proga Klaipėdos universiteto studentai susirinko skaptuoti moliūgus – vieni išpjaustė savo mėgstamus personažus, kiti telkėsi fantaziją ir vaizduotę. Nors kai kurie miestiečiai šios šventės nepripažįsta, tačiau jaunoji karta prieš Visų mirusiųjų dieną labiau linkusi užsivilkti bauginančius kostiumus, apsilankyti specialiai šiai progai įrengtuose siaubo namuose, labirintuose ar parkuose.

Skaptavo: studentai moliūgus pavertė žaidimų personažais, pabaisomis, mistinėmis būtybėmis. Skaptavo: studentai moliūgus pavertė žaidimų personažais, pabaisomis, mistinėmis būtybėmis. Skaptavo: studentai moliūgus pavertė žaidimų personažais, pabaisomis, mistinėmis būtybėmis.

Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto studentų iniciatyvinė grupė pakvietė bendramokslius Šiurpnakčio šventę atšvęsti kitaip.

Specialiai tam darbui mistiškai papuoštoje aplinkoje universiteto studentai jau šią savaitę skaptavo moliūgus, kurie yra vieni pagrindinių šiurpiosios nakties simbolių.

Jie bus vežami į Švėkšnos miestelio Moliūgų – žibintų festivalį, kur puikuosis tarp tūkstančių kitų šviečiančių moliūgų.

Vieni studentai išskaptavo šiurpias šypsenas, kiti – savo mėgstamus personažus iš kompiuterinių žaidimų, treti, pasitelkę vaizduotę ir kruopštumą, vieno moliūgo skaptavimui skyrė ir virš dviejų valandų.

Vienas studentas, kaip pats teigė, išskaptavo savo baimę – variklio lemputę, kuri užsidega automobilio skydelyje, esant variklio gedimams.

„Kiekvieno moliūgas atrodo unikaliai, jeigu net ir yra panašių, jie vis tiek skiriasi, čia nėra svarbu padaryti gražiausią. Gal Šiurpnakčio šventė ir yra apie pyktį, baimę, mirtį ir čia kai kurie savo kūrinius stengiasi paversti pabaisomis, bet mums tai – linksmybė, visą tai darome su džiaugsmu“, – renginio įspūdžiais dalinosi studentė.

Studentė Kamilė pripažino, jog tokie renginiai sukelia ir kitokių emocijų, neretai patiriama baimė, šiurpas, nežinomybė.

Įvairios vietos paverčiamos kraupiomis, duris atveria siaubo parkai, labirintai, tačiau, pasak merginos, ji pastebi, kad vyresnioji karta visgi šios šventės nepripažįsta.

„Matau, kad vyresni žmonės labai piktinasi, jog mes, jaunuoliai, švenčiame ir ruošiamės tokioms šventėms, tačiau man atrodo normalu, kad viskas keičiasi ir gimsta naujos tradicijos“, – kalbėjo Kamilė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų