Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio turgaviečių nori verslininkai

2013-05-27 11:16
Uostamiesčio turgaviečių nori verslininkai
Uostamiesčio turgaviečių nori verslininkai / Vytauto Petriko nuotr.

Ar dar ilgai uostamiesčio turgavietes valdys savivaldybė – nežinia, mat jas savo žinion perimti yra pasirengę verslininkai. Jie jau kreipėsi į valdžią su prašymu svarstyti galimybę išnuomoti ar privatizuoti bendrovę „Naujasis turgus“ ir sulaukė atsakymo, jog tokia galimybė jau svarstoma. Tačiau oficialios diskusijos šiuo klausimu savivaldybėje nevyksta.

Smulkiojo ir vidutinio verslo taryba Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorei Juditai Simonavičiūtei įteikė šūsnį pasiūlymų, kaip pagerinti uostamiesčio turgaviečių veiklą.

Vienas jų – siūlymas svarstyti galimybę abi Klaipėdos turgavietes išnuomoti privačiam verslui, nes taip esą būtų užtikrintas jų veiklos tęstinumas ir skubios investicijos.

„Savivaldybė svarsto galimybę privatizuoti UAB “Naujasis turgus", – teigiama atsakyme Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybai. Tokį atsakymą pasirašė J.Simonavičiūtė.

„Tas sakinys yra tarsi toks atsarginis, nes šiuo metu tikrai niekas nekalba apie “Naujojo turgaus„ privatizavimą, nesudarytos jokios darbo grupės, kurios svarstytų šį klausimą. Tačiau visos savivaldybei priklausančios bendrovės yra tos, kurias galima privatizuoti, jei tik politikai pareikš tokią valią“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė.

Tačiau, jos nuomone, dabar privatizuoti „Naująjį turgų“ yra netikslinga. „Tai yra labiau teritorija, o ne verslas. Jei bendrovę “Naujasis turgus„ būtume privatizavę prieš šešerius ar septynerius metus, savivaldybė tikrai už akcijas būtų gavusi didelius pinigus. O dabar, kol turgavietė ir ją valdančios bendrovės išsilaiko, viskas taip ir gali likti, kol pasikeis situacija“, – nuomonę reiškė J.Simonavičiūtė.

Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkas Aras Mileška tvirtino, jog uostamiesčio smulkieji verslininkai palaikytų ir abiejų turgavietes valdančių bendrovių – ir „Naujasis turgus“, ir „Senasis turgus“ privatizavimą.

„Praktika rodo, jog Lietuvoje geriau tvarkosi privačios turgavietės. Tiesiog tuomet verslas yra labiau orientuotas, daugiau dėmesio skiriama rinkodarai“, – teigė A.Mileška.

Jo duomenimis, šiuo metu prekeiviai nuomojasi tik apie 30 proc. naujojo turgaus prekybos vietų. „Vadovai aiškino, kad prekeiviams turgavietė nepatraukli, nes mažėja pirkėjų. Tačiau mieste steigiasi naujos privačios turgavietės ir juose pilna žmonių. Vadinasi, mažėja ne pirkėjų, o kažkas negerai daroma valdiškose turgavietėse. Tikimės, kad iš mūsų pradėtos diskusijos apie turgaviečių veiklos gerinimą kas nors išsirutulios“, – vylėsi pašnekovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų