Naujojo turgaus vaisių ir daržovių paviljone lankytojus pasitinka prekybininkai su gėrybėmis nukrautais prekystaliais.
Žmonėms iškart siūloma paragauti didelių ir gražiai prisirpusių braškių. Jų skonis netgi primena lietuviškas.
Šios uogos – iš Graikijos, todėl kainos labai nesikandžioja.
Už kilogramą Klaipėdos turguje prašoma nuo 2,80 iki 3,5 euro.
Kiek brangesnės lenkiškos avietės, viena dėžutė kainuoja 2,5 euro.
Šilauogių 100 g – vienas euras. Arbūzų iš Maroko kilogramo kaina – 2,5 euro.
Vieni smulkieji verslininkai prognozavo, kad lietuviškos braškės turguje pasirodys gal net gegužės pradžioje ar viduryje. Kiti sakė, kad tik birželį.
"Lietuviškų dar neturime, o jei ir bus, kilogramas kainuos mažiausiai 10–12 eurų. Graikiškos irgi labai skanios", – tikino Naujajame turguje prekiaujanti Laima.
Lietuvos ūkiuose jau užderėjo pirmosios braškės.
Jų augintojai sakė, kad derlius kiek vėlavo, mat pernai pirmosios braškės sunoko mėnesiu anksčiau.
Lietuviškų braškių kilogramas kainuoja 10 eurų, tačiau kol kas jų nėra nei turguose, nei prekybos centruose.
Pernai pirkėjai pirmųjų lietuviškų braškių galėjo paragauti jau gegužės pradžioje.
Tačiau, išgirdus jų kainą, daugeliui atvipdavo žandikaulis – už kilogramą teko pakloti net 20 eurų.
Taigi Lietuvoje užaugintų braškių kilogramo kaina viršijo pensininko visos savaitės maistui skirtą pinigų biudžetą.
Naujausi komentarai