Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio valdininkams – didesnės algos

2012-12-03 11:04
Uostamiesčio valdininkams – didesnės algos
Uostamiesčio valdininkams – didesnės algos / Vytauto Petriko nuotr.

Keturių savivaldybės skyrių vedėjams tyliai padidinti atlyginimai kone pravirkdė jų pavaldinius, nes jie didesnių algų tikėtis nebegali dėl pinigų stygiaus.

„Niekam neskelbiant, tyliai ramiai buvo atliktas keturių išskirtinių asmenybių kvalifikacijos vertinimas ir padidintos jų kategorijos. Tai reiškia, kad šiems žmonėms atlyginimas per mėnesį padidės keliais šimtais litų, o pavaldiniai vėl liks nieko nepešę, nors dirba vos ne tą patį darbą“, – guodėsi kai kurie savivaldybės darbuotojai.

Neeilinis kvalifikacijos vertinimas buvo atliktas Viešosios tvarkos skyriaus vedėjai Kristinai Vintilaitei, Teisės skyriaus vedėjui Andriui Kačalinui, Personalo skyriaus vedėjai Jolitai Grigaitienė, Asignavimų valdytojų apskaitos poskyrio vedėjai Janai Undro.

Visi šie valstybės tarnautojai įvertinti labai gerai, todėl jiems buvo padidinta kategorija, pagal kurią nustatomas atlyginimų dydis.

„Esmė ta, kad niekas nežinojo, jog bus toks vertinimas. Galbūt kai kurie irgi būtų norėję, kad juos vertintų, tačiau tokia galimybė nebuvo suteikta“, – piktinosi kai kurie valdininkai.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė aiškino, kad neeilinis vertinimas A.Kačalinui, J.Grigaitienei ir J.Undro buvo atliktas dėl to, kad juos reikėjo pakelti pareigose.

„Visi šie darbuotojai, išskyrus K.Vintilaitę, jau pusę metų laikinai ėjo vedėjo pareigas. Todėl ir buvo organizuotas neeilinis vertinimas, pakeltos jų kategorijos, kad jie galėtų tapti nuolatiniais skyrių vedėjais. Aišku, jiems padidės ir atlyginimas, tačiau kiek konkrečiai, negaliu pasakyti“, – teigė J.Simonavičiūtė.

Jos žodžiais, K.Vintilaitei kategorija buvo pakelta dėl kitų priežasčių. Prieš tapdama savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja, ji dirbo Vyriausybės atstove Klaipėdos apskrityje.

„K.Vintilaitė dirbti savivaldybėje pradėjo atsiųsta iš valstybės tarnybos rezervo. Jos kategorija buvo kur kas aukštesnė, nei buvo nustatyta Viešosios tvarkos skyriaus vedėjui. Todėl dabar ją ir padidinome“, – aiškino J.Simonavičiūtė.

Įprastas kasmetinis valstybės tarnautojų kvalifikacijos vertinimas vyks kitų metų sausį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų