Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio valdžios dovana – 880 sunkvežimių dumblo

2013-04-29 15:35
Uostamiesčio valdžios dovana – 880 sunkvežimių dumblo
Uostamiesčio valdžios dovana – 880 sunkvežimių dumblo / Vytauto Petriko nuotr.

Uostamiesčio valdžia nemokamai dalija iš Mumlaukio ežero išpumpuotą, nusausintą dumblą. Jo žadama atiduoti 880 sunkvežimių.

Savivaldybė pasiryžusi pasirūpinti dumblo pristatymu į nurodytą vietą, tačiau ne toliau, kaip 35 kilometrus nuo Mumlaukio ežero.

Iš viso planuojama išdalyti 17,6 tūkst. kub. metrų dumblo. Toks kiekis tilptų į 880 didesnius sunkvežimius. Dumblas bus tiekiamas iki kitų metų kovo.

Pirmenybę žadama teikti didžiausią dumblo kiekį galintiems priimti žemės naudotojams.

Reikalaujama, kad gyventojai pirmo etapo metu priimtų ne mažiau kaip 1 tūkst. kub. metrų nusausinto dumblo. Taip pat, kad iki vietos būtų geras kelias.

Norima, kad žemės naudotojas turėtų techniką, reikalingą atvežtam dumblui išstumdyti. Tai jis turės daryti savo lėšomis.

Asmenys, norintys dumblo, į savivaldybę turi kreiptis iki gegužės 3 d.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad iš Mumlaukio ežero dumblo netikėtai išpumpuota labai daug.

„Iš pradžių manėme, kad jo daugiau reikia miesto želdiniais besirūpinančiai įmonei, tačiau tiek daug jai nereikia. Dumblas – labai gera trąša. Jo užteks visiems“, – teigė direktorius.

Pasak L.Dūdos, iš Mumlaukio ežero išpumpuotas dumblas nėra užterštas: „Suprantama, jame yra visokių medžiagų, bet nustatytų normų neviršija. Tai paaiškėjo atlikus tyrimus“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų