Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje išrinktas Metų mokytojas

2016-10-04 14:08

Klaipėdoje iškilmingai paminėta artėjanti Tarptautinė mokytojų diena. Šventės metu gausiam būriui uostamiesčio pedagogų įteikti padėkos raštai bei paskelbtas Metų mokytojas. Garbingas įvertinimas šiemet atiteko Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro dailės studijos „Varsa“ mokytojai Loretai Laurinavičienei.

Loreta Laurinavičienė

Mokytojams – padėkos

Tarptautinės mokytojų dienos išvakarėse uostamiesčio pedagogams bei švietimo sistemos darbuotojams išsakyti šilčiausi linkėjimai bei padėkota už jų atliekamą darbą.

Gausų būrį LCC tarptautinio universiteto Michealsen centro salėje susirinkusių pedagogų antradienio popietę nuotaikingai sveikino Klaipėdos moksleiviai, kolegos, miesto ir šalies valdžios atstovai.

Iškilmingo renginio metu dešimtims jaunąją klaipėdiečių kartą ugdančiųjų įteikti uostamiesčio mero, Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento Švietimo skyriaus vedėjo, Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerijos padėkos raštai.

Asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ padėka įteikta Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro direktoriui Aleksui Bagdonavičiui.

Pažėrė sveikinimų

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė pastebėjo, kad šiuolaikinis gyvenimo tempas mokytojus padarė itin modernius ir šiuolaikiškus. Vis dėlto, anot jos, mokytojo darbo sėkmę lemia jo nuoširdumas.

Švietimo skyriaus vedėja taip pat pabrėžė tris, anot jos, mokytojui labai svarbias savybes – rūpestingas, reiklus, ramus.

Pedagogų pasveikinti atvykęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pastebėjo, jog mokytoju tampama, veikiausiai, dar prieš gimstant.

„Jau tada jis tampa mokytoju savo būsimai mamai, jau gimęs po kažkurio laiko suvokia esąs mokiniu, dar po kiek laiko, jau kur kas brandesniame amžiuje, jis suvokia esąs ir mokiniu, ir mokytoju. Taip, ko gero, tęsiasi visą gyvenimą“, – dėstė V.Grubliauskas.

Miesto vadovas taip pat pabrėžė, jog mokytojų rankose yra ne tik Klaipėdos dabartis, bet ir ateitis bei linkėjo, kad savo mokiniams jie visuomet išliktų mokytojais didžiąja raide.

Uostamiesčio pedagogams šiltų žodžių negailėjo ir į šventę atvykusios švietimo ir mokslo viceministrės Genoveita Krasauskienė ir Natalija Istomina.

Įvertinimas – L.Laurinavičienei

Kaip ir kasmet, tarptautinės mokytojų dienos šventės kulminacija tapo Metų mokytojo nominacijos laureato paskelbimas.

Prieš paskelbiant įvertintojo vardą ir pavardę susirinkusieji stebėjo trumpa filmuką, pristačiusį 2016-ųjų garbingo apdovanojimo nusipelniusįjį.

Šiemet Metų mokytojo vardas suteiktas Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro dailės studijos „Varsa“ mokytojai Loretai Laurinavičienei.

Nuotaikingame vaizdo siužete apie šių metų Metų mokytoją kalbėjo ne tik įstaigos, kurioje ši pedagogė dirba, bet ir buvę jos mokiniai, kurie dėkojo už išugdytą meilę menui, gebėjimą gyvenime atrasti spalvas.

32 metų darbo įvertinimas

Ant scenos užlipusi laureatė sunkiai tramdė jaudulį ir prisipažino, jog tokio įvertinimo nesitikėjo.

„Ačiū už nuostabų įvertinimą, esu tiesiog sutrikusi. Tai tikrai džiugu, bet netikėta. Dėkoju už 32 metų kūrybinio, pedagoginio darbo įvertinimą“, – prisipažino Metų mokytoja.

L.Laurinavičienė pastebėjo, jog nemažai jos buvusių auklėtinių nusprendė sieti gyvenimą su menu, pasirinko tapytojų ar architektų kelią, o tie, kurie su menu savo gyvenimo nesusiejo, vylėsi pedagogė, širdyje vis tiek turi šią gyslelę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų