Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje mažės piktadarių susibūrimo vietų

2016-02-11 15:17
Viešosios tvarkos skyriaus ir policijos reidas

Jau šiemet uostamiesčio pietinėje dalyje daugiau dėmesio planuojama skirti netvarkingoms teritorijoms bei jų apšvietimui. Pastebima, kad dažnai tokios vietos tampa nusikalsti bei girtauti nevengiančių uostamiesčio gyventojų susibūrimo vieta. Šių teritorijų tvarkymui lėšos jau numatytos šiųmečiame biudžete.

Mažės netvarkos

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybės atstovai bei policijos pareigūnai aplankė pietinėje miesto dalyje esančias netvarkingas teritorijas, kurios neretai tampa nusikaltėlių ir girtuoklių lėbavimo arba tiesiog neatsakingo elgesio vietomis.

Šios teritorijos didesnio miesto tvarkdarių bei viešosios tvarkos sergėtojų dėmesio sulauks jau šiemet.

Tvarkymo darbai bus finansuoti iš šiųmečiame biudžete numatytų lėšų, skirtų kiemų infrastruktūros tvarkymui, želdinių genėjimui bei apšvietimo įrengimui.

Traukia nusikaltėlius

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė pastebėjo, kad aplinka turi didelę įtaką nusikalstamumo židinių atsiradimui.

„Užtenka to, kad teritorija yra netvarkoma, negenimi krūmai, medžiai, nesirūpinama apšvietimu, nesurenkamos šiukšlės – teritorija tampa traukos centru visiems tiems, kurie nori girtuokliauti viešose vietose, daryti savanaudiškus nusikaltimus, apvaginėti žmones“, – dėstė pašnekovės.

Policijos pareigūnų teigimu, tokių vietų uostamiestyje esama ir yra sudarytas tokių teritorijų žemėlapis.

Parkas skendi tamsoje

Kaip minėta, daugiausia tokių teritorijų fiksuojama pietinėje miesto dalyje. Debreceno g. už prekybos centro esantį parką smarkiai tamsina dideli medžiai.

„Dviračių takas yra apšviestas, o visas parkas tiek dieną, tiek naktį lieka tamsoje“, – teigė K.Vintilaitė.

Pastebima, kad ši teritorija yra gausiai lankoma, todėl ją tamsinantys medžiai bus genimi.

Kitoje Debreceno g. pusėje taip pat stinga tvarkos. Pėsčiųjų taką taip pat tamsina dideli medžiai, čia stinga apšvietimo. Šiuo taku dauguma gyventojų, kulniuojančių iš parduotuvės arba viešojo transporto stotelės, keliauja kvartalo gilumos link.

Tvarkdarių užmirštas takas jau spėjo tapti teisės pažeidėjų susibūrimo vieta.

Aiškinsis dėl netvarkos

Vertintojai aptiko ir šiukšlėmis pastebimai užterštą teritoriją greta Debreceno 39 namo.

„Buvusi darželio teritorija labai nesutvarkyta, nors keturi juridiniai asmenys yra už tai atsakingi. Ir tai vėlgi yra labai mėgstama vieta visų girtaujančių, išdykaujančių, šunis vedžiojančių žmonių susibūrimo vieta. Nuolatinio girtavimo pėdsakai ten likę“, – pastebėjo Viešosios tvarkos skyriaus vedėja.

Pašnekovės teigimu, jie bus kviečiami pasiaiškinti už jiems tenkančių pareigų nevykdymą ir įpareigoti susitvarkyti.

Prekes veža aikšte

Problemų nestinga ir neseniai atnaujintoje Debreceno aikštėje. Aplink ją įsikūręs ketvertas verslininkų įsigudrino prekes krovininiais automobiliais gabenti riedant per naujutėlaitę, tik pėstiesiems skirtą aikštę.

Jau artimiausiu čia esanti vaizdo stebėjimo kamera bus nukreipta tiesiai į aikštę, o kelią taip trumpinantys verslininkai sulauks nemalonumų.

Aplinkinės teritorijos, į kurias patenkama iš minėtos aikštės, taip pat šaukiasi dėmesio. K.Vintilaitės teigimu, gyvenamųjų namų masyvas yra neapšviestas.

Šiukšlės, tamsa ir augmenija

Tikrintojų dėmesį patraukė ir prekybos centras „Pempininkai“ su aplinkiniais pastatais. Ten esančios buvusios vaistinės patalpos jau turi šeimininką, tačiau pastarasis, kol kas nesirūpina jam priklausančio turto aplinka.

Dėl to jis taip pat turės pasiaiškinti bei bus įpareigotas sutvarkyti greta esančią netvarką.

Pastebima, kad aplink minėtą prekybos centrą būtina genėti medžius, mat šie taip pat tamsina teritoriją bei tampa prieglobsčiu lėbautojams.

„Ten, kur tanki žaluma – butelių, skardinių krūvos, liudijančios, kad čia yra sėdima, geriama, o paskui kažkur žingsniuojama. Pėsčiųjų takai yra tamsūs, todėl po tokių išgertuvių – scenarijus aiškus“, – neabejojo vedėja.

Panaši situacija susidariusi ir prie prekybos centro, esančio Naikupės g., tačiau čia apšvietimo klausimai tenka būtent verslininkams.

Vis dėlto, uostamiesčio savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius, kiek toliau nuo prekybos centro planuoja įrengti apšvietimą ir taip gyventojų kelionę namų link padaryti saugesnę.

„Taip keliaujame į saugų miestą. Skambios frazės, tačiau tai yra tiesa“, – teigė. K.Vintilaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų