Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje – naujas informacinis taškas jaunimui

2015-04-30 06:43

Trečiadienį Klaipėdoje pradėjo veikti naujas ir kol kas vienintelis toks Jaunimo informacinis taškas. Čia jaunieji klaipėdiečiai gaus atsakymus į visus jiems rūpimus klausimus apie savanorystę, studijas ir kitą jaunų žmonių veiklą. Renginio metu susirinkusieji dalyvavo ir Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos savanorių surengtoje „Flashmobo“ akcijoje.

Uostamiestyje vis dar vykstant Nacionalinei bibliotekų savaitei trečiadienį Klaipėdos apskrities viešojoje bibliotekoje surengta spalvinga ir smagi šventė.

Jos metu bibliotekoje atidarytas pirmasis toks Klaipėdoje Jaunimo informacinis taškas (JIT).

„Šiųmetė bibliotekų savaitė skelbia: „Biblioteka – informacija ir žinios kiekvienam“, o jaunimas tiesiog apipiltas visokia informacija ir atranda savanorystę, pamanėme, kad būtų malonu atidaryti šį tašką būtent Nacionalinės bibliotekų savaitės metu“, – paaiškino bibliotekos atstovė Kristina Kundrotienė.

Pašnekovė pasakojo, jog biblioteka dar pernai pakviesta prisijungti prie Europos informacinio jaunimo tinklo.

„Taigi manau simboliška, jog šiandien užbaigdami nacionalinę bibliotekų savaitę, dėdami vieną tašką pradedame kitą pradžią Šią dieną žymime, kaip jaunimo informacinio taško atidarymą bibliotekos Atviroje erdvėje jaunimui“, – dėstė K.Kundrotienė .

JIT veiks bibliotekos Atviroje erdvėje jaunimui. Čia jauniesiems klaipėdiečiams bibliotekos partneriai Eurodesk Lietuva teiks visą jaunus žmones dominančią informaciją apie studijas bei savanorystę Lietuvoje ir užsienyje.

Šiuo metu daugiau tokių informaciją teikiančių taškų jaunimui uostamiestyje nėra.

Atidarymo renginyje pasirodė ir bibliotekos savanoriai. Jie susirinkusiuosius kvietė į „Flashmob“ akciją, kurios metu iš knygų buvo sudėliotas ir „paleistas“ knygų domino.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų