Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje tęsiasi išankstinis balsavimas prezidento rinkimuose

2024-05-08 07:39

Antradienį prasidėjo išankstiniai prezidento rinkimai, truksiantys iki gegužės 9 dienos. Klaipėdos savivaldybės administracijos pastate Liepų gatvėje per pirmas šešias išankstinio balsavimo valandas savo pilietinę pareigą atliko per 700 rinkėjų. Kol kas jokių incidentų nebuvo.

Balsavimas: vakar prasidėjo išankstiniai rinkimai, iš anksto balsuoti galima Klaipėdos savivaldybės administracijos pastate.
Balsavimas: vakar prasidėjo išankstiniai rinkimai, iš anksto balsuoti galima Klaipėdos savivaldybės administracijos pastate. / Astos Dykovienės nuotr.

Išankstiniai prezidento rinkimai vyks tris dienas – gegužės 7–9-ąją.

Gegužės 7-ąją, pirmąją rinkimų dieną, per pirmąją balsavimo valandą savo balsą Klaipėdoje atidavė 45 rinkėjai, o iki 13.30 val. jau buvo balsavę 744 piliečiai.

Išankstiniai rinkimai prasidėjo gegužės 7 d. 7 val. ryto. Rinkimų apylinkė dirbo iki 20 val. Klaipėdos savivaldybės posėdžių salėje, Liepų g. 11. Balsuojama bus tris dienas.

Trečiadienį balsavimas taip pat vyks specialiuosiuose punktuose – globos namuose, įkalinimo įstaigose, ligoninėse.

Gegužės 10–11 dienomis balsuojama bus namuose, rinkimų komisijų nariai atvyks pas tuos asmenis, kurie dėl ligos negalės ateiti balsuoti į apylinkes rinkimų dieną.

Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas Viktoras Greičius patikino, kad ir šį kartą balsuojančiųjų namuose užsiregistravo nemažai, esą tai natūralu, nes Klaipėda sensta.

Renkant prezidentą pirmajame ture, balsuojama ir referendume dėl dvigubos pilietybės.

Šįkart rinkėjai, kurių asmens tapatybės dokumento galiojimas yra pasibaigęs, vis tiek gali ateiti ir balsuoti.

Judėjimo negalią turintiems rinkėjams patekti į šias patalpas taip pat nėra problemų, šalia savivaldybės yra nuovaža, o į trečią aukštą galima pakilti liftu.

Šiais metais pirmąkart rinkimų biuleteniai pritaikyti ir akliesiems.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų