Pereiti į pagrindinį turinį

Uostelio vizija verčia svajoti ir skaičiuoti

2009-01-28 09:00
Uostelio vizija verčia svajoti ir skaičiuoti
Uostelio vizija verčia svajoti ir skaičiuoti / Nerijaus Jankausko nuotr. Sąlygos: pagrindinis reikalavimas operatoriui – investicijos į uostelį.

Pavasarį turėtų būti išrinktas Pilies uosto operatorius. Bendrovė "Klaipėdos laivų remontas" neslepia svarstanti jame dalyvauti.

Bendrovės direktorius Alvydas Butkus tvirtino, jog galimybė dalyvauti Klaipėdos mažųjų laivų ir jachtų uostelio operatoriaus konkurse bus svarstoma tik po paskelbtų konkurso sąlygų.

Anot jo, būtų natūralu, kad "Klaipėdos laivų remontas" dalyvautų konkurse, nes šiandien analogišką veiklą bendrovė jau vykdo Kruizinių laivų terminale ir Smiltynės jachtklube. "Per dešimtmetį esame sukaupę naudingos patirties aptarnaudami pramoginius laivus, todėl logiška, kad esame vertinami, kaip stiprūs pretendentai tapti uostelio operatoriais, tačiau esu įsitikinęs, kad nebūsime vieninteliai konkurso dalyviai", – mano A.Butkus. Direktorius neigė kalbas, jog Pilies uostelio operatorius visiems jau aiškus.

Pagrindinė sąlyga pretenduojantiems į operatoriaus vietą – papildomos investicijos į uostelį. Visiškai užbaigti Pilies uosto ir Danės krantinių rekonstrukciją dar trūksta apie 18 mln. litų. Numatoma, jog uosto valdytojas turėtų investuoti apie 4–6 mln. litų. "Skaičiuojant piniginį indėlį reikėtų atsižvelgti ir į tai, kad pramoginės laivybos sezonas Lietuvoje trunka tik 4–5 mėnesius, o uostelį reikės eksploatuoti visus metus", – skaičiavo A.Butkus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų