Pereiti į pagrindinį turinį

Už atliekas – mažesnis mokestis

2008-12-24 09:00
Už atliekas – mažesnis mokestis
Už atliekas – mažesnis mokestis / Vytauto Liaudanskio nuotr. Pakeitimai: gyventojams nuo kitų metų už šiukšlių surinkimą reikės mokėti keturiais centais mažiau.

Kitais metais už šiukšlių surinkimą gyventojams reikės mokėti keturiais centais mažiau – miesto taryba patvirtino naujus rinkliavos už atliekų surinkimą įkainius.

Po pirmojo pusmečio įvertinus situaciją ir patikslinus įkainius, vakar priimti nauji vietinės rinkliavos už atliekų surinkimą įkainiai.

Daugumai gyventojų ir kai kurioms verslo įstaigoms mokestis mažės.

Pavyzdžiui, daugiabučių namų gyventojams už vieną kv. m reikės mokėti nebe 3,48, o 3,44 lito per metus.

Namų ir kotedžų savininkams mokestis nepasikeitė.

Rinkliava buvo padidinta maitinimo įstaigoms ir maisto prekių parduotuvėms. Anksčiau siūlyta šioms įstaigoms taikyti bendrą 3,72 lito mokestį už vieną kv.m.

Dabar nuspręsta, jog maitinimo įstaigos nuo kitų metų mokės 6,28 lito, maisto ir gėrimų parduotuvės mokės nuo 8,12 iki 4,12 lito už kv. m metinio rinkliavos dydžio. Laiku nesumokėjusiems rinkliavos žadamos sankcijos.

Nors rinkliavos dydis ir mokėjimo tvarka buvo koreguota, priekaištų dėl jos nestinga.

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė aiškino, jog atsižvelgus į pastabas ir įvedus verslininkams galimybę pasirinkti rinkliavą pagal realų atliekų kiekį, nebuvo pašalinti pagrindiniai pažeidimai: vis dar galioja apmokestinimas pagal kvadratūrą ir išankstinis apmokėjimas už dar nesuteiktas paslaugas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų