Pereiti į pagrindinį turinį

Už butelį mašinoje – bauda

2009-04-30 09:00
Slapstosi: mėgėjai gurkšnoti svaigalus automobiliuose uostamiesčio policijai neįkliūva.
Slapstosi: mėgėjai gurkšnoti svaigalus automobiliuose uostamiesčio policijai neįkliūva. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Klaipėdos apskrityje už alkoholio vartojimą, gabenimą ir laikymą kol kas nubaustas tik vieno automobilio savininkas.

Vairuotojui bauda – 100 litų

Nuo metų pradžios įsigaliojus naujiesiems Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimams, automobilio salone draudžiama gabenti, laikyti ir vartoti alkoholinius gėrimus, kurių pakuotė atidaryta.

Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai mieste kol kas neužfiksavo tokių pažeidimų. Tačiau Kretingos rajone vienas automobilio savininkas jau nubaustas.

Kretingiškis Darius Anužis Kretingos rajono apylinkės teismo teisėjo Eriko Jurgučio sprendimu nubaustas 100 litų bauda. Už šį pažeidimą maksimali įstatymo numatyta bauda siekia 300 litų. Jaunuolis su keturiais draugais buvo sustabdytas Kretingos mieste. Vėlyvą naktį pareigūnai įtarė, kad kompanija galėjo vartoti alkoholį. Nuodugniau apžiūrėję automobilį, policininkai aptiko nugertą degtinės butelį. Nors vairuotojas buvo blaivus, nuo baudos neišsisuko – buvo nubaustas už alkoholio gabenimą ir laikymą.

Kodeksas nenumato astakomybės

Kovo pabaigoje Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas neskundžiama nutartimi išaiškino, kad bausti už alkoholio vartojimą transporto priemonėse teismai negalės, nes Administracinių teisės pažeidimų kodekse (ATPK) už tokį pažeidimą nėra numatyta administracinė atsakomybė.

„Pareigūnai teisingai surašė protokolą – ne už vartojimą, o už gabenimą ir laikymą. Iš tiesų šiame automobilyje buvo aptiktas degtinės butelis su pažeista banderole. Alkoholis buvo laikomas ir gabenamas automobilio salone“, – aiškino teisėjas E.Jurgutis.

Patikrinimų neatsisako

Klaipėdos kelių policijos biuro viršininko pavaduotojas Ramūnas Šideikis tikino, kad nuo metų pradžios mieste neužfiksuota tokių pažeidimų.

„Vietas, kur jaunimas mėgsta vakarais gurkšnoti alkoholinius gėrimus, mes sekame ir žinome. Jos įtraukiamos į patruliavimo zonas, daug gelbsti viešose vietose įrengtos stebėjimo kameros“, – sakė R.Šideikis.

Atšilus orams, jaunimo pilni automobiliai vis dažniau būriuojasi pajūryje, kruiziniame terminale, miesto aikštėse, Šiauriniame rage.

„Teismo pasisakymas nereiškia, kad automobiliai nebus tikrinami. Artėjant sezonui, tam tikros jaunimo pamėgtos vietos bus atidžiau prižiūrimos“, – aiškino Kelių policijos biuro viršininko pavaduotojas.

Pasak Vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus viršininko Kazimiero Sinkevičiaus, nuo metų pradžios pareigūnams įkliuvo keturi kiek kitokio pobūdžio pažeidėjai. Skyrius nustatė penkis atvejus, kai automobiliuose buvo prekiauta alkoholiniais gėrimais. Pareigūnai sulaikė tris taksistus ir vieną degalinės operatorių, kurie po dešimtos vakaro mašinose prekiavo alkoholiu. Vienas iš taksistų įkliuvo du kartus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų