Pereiti į pagrindinį turinį

Už gamtą – nuo mažų dienų

2009-03-31 09:00
Už gamtą – nuo mažų dienų
Už gamtą – nuo mažų dienų / Vytauto Liaudanskio nuotr. Atlygis: už gerą darbą gamtos labui darželio-mokyklos "Šaltinėlis" auklėtiniai vakar sulaukė atpildo – diplomų ir nuotaikingo spektaklio.

Mažieji savo žiniomis apie atliekų rūšiavimą pralenkia ir suaugusiuosius, ne visada susigaudančius apie spalvotų konteinerių paskirtį.

Vakar buvo apdovanoti ekologiško projekto "Gamta veikia be baterijų. Nemesk į aplinką. Rūšiuok!" vaikų darželiai nugalėtojai.

Trys uostamiesčio darželiai-mokyklos – "Saulutė", "Šaltinėlis" ir "Varpelis" – surinko beveik šimtą kilogramų galvaninių elementų ir akumuliatorių. Jie ir tapo ekologiško projekto nugalėtojais.

Bendrovės "Žalvaris" Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Nekrašius stebėjosi vaikų žiniomis apie rūšiavimą. "Pats nežinau, kokias atliekas į kokį konteinerį dėti, kol neperskaitau užrašo", – juokėsi jis.

Tai, kad mažieji apie atliekų rūšiavimą žino daugiau nei suaugusieji, – tėvų, pedagogų ir švietimo įstaigos vadovų nuopelnas, nes ne visos mokyklos entuziastingai įsitraukė į baterijų rinkimo projektą. Pasak M.Nekrašiaus, bendrovės atstovams teko išgirsti ir abejonių galvaninių elementų rinkimo nauda.

Ekologiškas projektas sumanytas laimėjus Aplinkos ministerijos skelbtą konkursą, pagal kurį bendrovė "Žalvaris" įsipareigojo sutvarkyti 25 tonas galvaninių elementų atliekų per metus. Jų rinkimas prasidėjo nuo praėjusių metų vasaros.

Per visą Lietuvą jau surinkta 17 tonų baterijų, Klaipėdos apskrityje – daugiau nei 5 tonos, Klaipėdos mieste – 1113 kilogramų. Švietimo įstaigos surinko 510 kilogramų baterijų.

Klaipėdiečiai dar gali prisidėti prie galvaninių elementų rinkimo. Šių atliekų konteinerių yra kai kuriose parduotuvėse, degalinėse ir mokyklose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų