Pereiti į pagrindinį turinį

Už kelionę namo – bauda

2014-07-11 13:48
Kelias: Tiltų gatvės gyventojai piktinasi, kad, norėdami grįžti namo, turi daryti didelę apylanką.
Kelias: Tiltų gatvės gyventojai piktinasi, kad, norėdami grįžti namo, turi daryti didelę apylanką. / Vytauto Petriko nuotr.

Senamiesčio gyventojai įniršo, nes niekaip neišsprendžiama problema, kad jie laisvai automobiliais galėtų privažiuoti prie savo namų. Jiems nėra suteikta teisė važiuoti Tiltų gatve kaip neįgaliesiems, taksistams, motociklininkams. Norėdami grįžti namo, klaipėdiečiai priversti daryti didelį lankstą.

Nubaudė sūnų

Tiltų gatvės 19 namo gyventoja skundėsi, kad uždarius remontui Pilies tiltą ir Daržų gatvę kilo problemų, kai reikia po 16 val. grįžti namo iš šiaurinės miesto dalies. Vienintelis kelias – per Mokyklos gatvę.

„Jei važiuotume per Biržos tiltą, o tada Tiltų gatve, iki namų būtų keli šimtai metrų. Tačiau vakarais tenka sukti didžiausią ratą, nes Tiltų gatve važiuoti negalima. Miesto valdžia atsižvelgė į verslininkų pasiūlymus, o apie senamiesčio gyventojus visiškai nepagalvojo“, – piktinosi moteris.

Dabar visi automobiliai nuo 10 iki 16 val. gali važiuoti Tiltų gatvės dešiniąja eismo juosta nuo Biržos tilto iki Turgaus gatvės. Sankryžoje reikia pasukti į dešinę ir toliau važiuoti Turgaus gatve.

Klaipėdietė pasakojo, jog kartą buvo priėjusi prie policijos pareigūnų. Jų klausė, ar senamiesčio gyventojai gali įvažiuoti į Tiltų gatvę iš šiaurinės miesto dalies po 16 val. Pareigūnas esą patikino, kad gyventojams įvažiuoti galima.

„Todėl nepiktnaudžiaudami vakarais grįždavome namo artimiausiu keliu. Tačiau prieš kelias dienas sūnus buvo nubaustas. Jam skirta 100 litų bauda. Policijos pareigūnas pasakė, kad apie senamiesčio gyventojus jokiuose savivaldybės sprendimuose nėra nieko pasakyta“, – pasakojo klaipėdietė.

Moters manymu, esant tokiai situacijai, išimtys turėtų būti taikomos ne tik taksistams, motociklininkams, neįgaliesiems, bet ir senamiesčio gyventojams.

Pakaktų ir geranoriškumo

Klaipėdietė teigė, kad sūnus buvo nuėjęs aiškintis situacijos į savivaldybę. Ten esą išgirdo, kad senamiesčio gyventojai turėtų rašyti peticiją, rinkti parašus ir kreiptis į Saugaus eismo komisiją.

„Ar valdininkai be peticijų negali priimti normalių sprendimų, apginti senamiesčio gyventojų interesų? Gal jie nori, kad mes taksi namo važinėtume?“ – svarstydama piktinosi moteris.

Klaipėdietė įsitikinusi, jog kol Pilies tiltas uždarytas, užtektų ir policijos pareigūnų geranoriškumo. Iki šiol jie tokie ir buvo. Pasak moters, visos Tiltų gatvės senamiesčio gyventojams nereikėtų atidaryti. Svarbiausia, kad būtų leidžiama visą parą važiuoti iki Tiltų ir Turgaus gatvių sankryžos.

„Esant tokiai situacijai, draudimas žmogui neleisti grįžti namo artimiausiu keliu yra absurdiškas. Senamiestyje gyvename seniai. Niekada nepažeidinėjome Kelių eismo taisyklių. Namo važiuodavome kiemais, duobėtomis gatvelėmis, aplinkkeliais, nors, važiuojant Tiltų gatve, namas ranka pasiekiamas“, – pasakojo moteris.

Klaipėdietė atkreipė dėmesį, kad senamiestyje gyventojų nėra daug, tad Tiltų gatvėje eismas netaptų intensyvesnis. Juolab kad ja važiuoja daug pažeidėjų. Būtent tokie vairuotojai ir sukelia daugiausia problemų.

Pasak moters, jei situacija nesikeis, ji bandys suvienyti senamiesčio gyventojus.

Žadėjo svarstyti

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Michailovo teigimu, klausimas dėl leidimo senamiesčio gyventojams važiuoti Tiltų gatve buvo kilęs darbo grupės pasitarimuose, kai buvo svarstomi verslininkų siūlymai.

Tačiau jis nesvarstytas, palaikančiųjų gyventojus neatsirado. Be to, esą nebuvo ir asmenų, kurie skundėsi siūloma tvarka. Todėl esą ir buvo patvirtinta dabar galiojanti eismo schema Tiltų gatve.

„Jei gyveni senamiestyje, o namo reikia važiuoti per Rimkus, tikrai nepatogu. Reikės vėl iškelti šį klausimą. Svarstysime galimybę senamiesčio gyventojams važiuoti Tiltų gatve“, – žadėjo pavaduotojas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų