Pereiti į pagrindinį turinį

Už stovėjimą nemokantys vairuotojai "okupuoja" senamiesčio kiemus

2010-11-22 13:36
Problema: S.Šimkaus gatvės 12 namo gyventojai piktinasi, jog dienos metu neturi kur statyti savo automobilių, nes vietą užima vairuotojai, nenorintys mokėti už stovėjimą.
Problema: S.Šimkaus gatvės 12 namo gyventojai piktinasi, jog dienos metu neturi kur statyti savo automobilių, nes vietą užima vairuotojai, nenorintys mokėti už stovėjimą. / Vytauto Petriko nuotr.

Senamiesčio gyventojai neatsigina rinkliavos už automobilių stovėjimą nenorinčių mokėti vairuotojų. Kiemai čia nuolatos perpildyti svetimų automobilių.

"Mūsų kiemas didelis, bet dieną pasistatyti mašinos neturime kur. Vienas po kito važiuoja svetimi žmonės. Grįžti namo ir lauki, kol kas nors išvažiuos, kad galėtum savo mašiną pasistatyti", – piktinosi S.Šimkaus gatvės 12 namo gyventoja Irena.

Dažniausiai namo kieme mašinas palieka į netoliese įsikūrusias įstaigas reikalų tvarkyti atvykę žmonės, aplinkinių įstaigų darbuotojai, nenorintys mokėti už automobilių stovėjimą. Anot Irenos, kiemas būna perpildytas iki vakaro.

"Baisu žiūrėti į senamiesčio kiemus. Nesuprantu, kodėl reikia apmokestinti tokias mažas gatveles kaip S.Šimkaus ar Puodžių. O dar nori senamiestį atgaivinti. Žmonės čia nevažiuoja, nes nėra kur palikti mašinų", – dėstė moteris.

Klaipėdos savivaldybės Transporto poskyrio vedėjas Rimantas Mockus neslėpė, jog pastaruoju metu iš senamiesčio gyventojų sulaukia nemažai panašių skundų.

Valdininkai jiems pasiūlo pasistatyti kelio ženklą, kuris į kiemą suteikia teisę įvažiuoti tik gyventojams. Tą padaryti klaipėdiečiai turi už savo lėšas. Ženklas ir jo pastatymas kainuoja apie 200 litų.

Anot R.Mockaus, senamiesčio gyventojams taip pat siūloma detaliuoju planu suformuoti žemės sklypą prie namo. Tuomet jie galėtų pasistatyti užkardą. Tačiau vedėjas patikino, kad vairuotojus drausmina ir ženklas.

"Gyventojai patys turi rūpintis savo kiemu", – problemos sprendimo būdus aiškino R.Mockus.

Jo teigimu, šiemet rinkti mokestį už automobilių stovėjimą miesto centre sekasi kur kas geriau nei pernai. Per dešimt mėnesių jau surinkta daugiau lėšų nei praėjusiais metais.

Šiemet jau surinkta daugiau nei 1,456 mln. litų. Daugiausia lėšų surinkta iš stovos skaitiklių. Praėjusiais metais rinkliavos už automobilių stovėjimą miesto centre surinkta per 1,351 mln. litų.

Iš viso šiemet šio mokesčio planuojama surinkti 1,789 mln. litų. R.Mockus neabejojo, jog planas bus įgyvendintas.

Rinkliavą už automobilių stovėjimą uostamiesčio centre pradėta rinkti nuo praėjusių metų sausio.

Šiemet per dešimt mėnesių rinkliavos už automobilių stovėjimą surinkta

Stovos skaitikliai – 1 140 270 litų

Rezervuotos vietos – 127 500 litų

Mėnesiniai abonementai – 112 100 litų

SMS žinutėmis – 58 505 litų

Gyventojų leidimai – 12 120 litų

Metiniai leidimai – 3 900 litų

Pernai rinkliavos už automobilių stovėjimą surinkta

Stovos skaitikliai – apie 990 000 litų

Mėnesiniai abonementai – apie 280 000 litų

Metiniai leidimai – apie 3 000 litų

SMS žinutėmis – apie 46 000 litų

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų