Pereiti į pagrindinį turinį

Už šūvius policijoje – įkalinimas

2010-04-23 05:00
Nuoskauda: E.Salys tikino drastišku poelgiu norėjęs atkreipti visuomenės dėmesį į policininkų savivalę.
Nuoskauda: E.Salys tikino drastišku poelgiu norėjęs atkreipti visuomenės dėmesį į policininkų savivalę. / Daivos Janauskaitės nuotr.

Pernai vasarą Kretingos rajono policijos komisariato patalpose šaudęs bei grasinęs susidorojimu kretingiškis nuteistas kalėti penkerius metus.

39 metų Edmundas Salys nuteistas už pasikėsinimą nužudyti pareigūną, neteisėtą šaunamojo ginklo įsigijimą ir panaudojimą bei grasinimą nužudyti kelis kitus policininkus.

Pernai rugpjūčio 8-osios vakare šis vyras atėjo į Kretingos policijos komisariato budėtojų dalį, išsitraukė pistoletą ir šovė į bandžiusį pasislėpti policininką.

Pareigūnas liko gyvas.

E.Salys tikino taip bandęs atkreipti visuomenės dėmesį į policininkų vykdomą savivalę.

Vyras aiškino į policiją tądien atėjęs norėdamas apskųsti Kriminalinės policijos pareigūnų veiksmus. E.Salys pasakojo norėjęs rašyti skundą dėl neva nepagrįstai jo 18-mečiam sūnui pareigūnų mestų kaltinimų vagyste. Vaikinas guodėsi tėvui, kad policininkai vežė jį į mišką, siekdami išgauti prisipažinimą rakino prie „teisybės“ medžio, dusino dujokauke, smurtavo.

Tačiau budėtojas iš jo tik pasišaipęs. Tai įsiutino įkaušusį kretingiškį ir jis išsitraukė neteisėtai įsigytą kovinį ginklą.

E.Salys tikino netaikęs į pareigūnus, o tik siekęs sukelti triukšmą.

Penki nukentėjusiaisiais pripažinti policininkai pasakojo, jog jiems buvo kilusi reali grėsmė, kaltininkas taikęs ten, kur jie bandė slėptis. Kulkos palikta žymė duryse, už kurių pasislėpė policijos budėtojas, rodė, kad nuo mirties pareigūną skyrė tik keli centimetrai.

Po šūvio E.Salys išbėgo iš komisariato. Policininkai rado jį pasislėpusį daugiabučio gyvenamojo namo laiptinėje. Įtariamąjį sulaikė namo gyventojas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų