Pereiti į pagrindinį turinį

Vadybininkas sės už grotų

2009-03-25 09:00
Vadybininkas sės už grotų
Vadybininkas sės už grotų / Vytauto Liaudanskio nuotr. Pagunda: prasta apskaita leido A.Jadovui ilgą laiką savintis iš darbovietės prekes.

Parduotuvės "BMS Megapolis" Klaipėdoje projektų vadybininkas Aleksandras Jadovas nuteistas kalėti už tai, kad iš darbovietės pasisavino prekių beveik už pusę milijono litų.

Anksčiau neteistas 25 metų klaipėdietis nuo 2007 metų lapkričio pabaigos iki praėjusių metų balandžio galo suklastojo visą pluoštą PVM sąskaitų faktūrų, sukčiaudamas pasisavino įvairios kompiuterinės, vaizdo ir garso įrangos, buitinės technikos už 473 tūkst. litų.

Pasisavintas iš darbovietės skaitmenines vaizdo kameras, fotoaparatus ir jų dėklus, atminties korteles ir atminties kortelių skaitytuvus, kompiuterių sisteminius blokus, nešiojamuosius ir delninius kompiuterius, skystųjų kristalų monitorius, įrašymo įrenginius, operatyviosios atminties modulius bei daug kitų kompiuterinės technikos įrenginių, MP3 grotuvų, vaizdo ir garso grotuvų, skystųjų kristalų ir plazminių televizorių, namų kino sistemų, integruojamų viryklių, indų plovimo mašinų, projektorių, skalbyklių, dulkių siurblių, šaldytuvų bei šaldiklių ir daug kitų prekių A.Jadovas pardavinėjo lombarduose, laikė namuose bei garaže.

Tirdami nusikaltimą pareigūnai įtarė, kad lombardo savininkas Pavelas Iljinas žinojo, jog prekės įgytos nusikalstamu būdu. Dėl to ir P.Iljinas buvo sulaikytas. Tačiau pareigūnams nepavyko surinkti įrodymų, kad lombardo savininkas yra įsipainiojęs į nusikaltimą, tyrimas jo atžvilgiu buvo nutrauktas.

Vakar Klaipėdos miesto apylinkės teismas nuteisė A.Jadovą ketveriems metams nelaisvės. Civilinio ieškinio klausimas nenagrinėtas, nes kaltininkas dar iki bylos baigties pasirašė vekselį ir skola iš jo prekybos centro naudai jau pradėta išieškoti.

A.Jadovas už grotų gali sutikti savo tėvą, kuris neseniai ilgiems metams įkalintas už verslininko nužudymą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų