Pereiti į pagrindinį turinį

Vagys skuba – baigiasi sezonas

2012-08-21 14:12 diena.lt inf.
Vagys skuba – baigiasi sezonas
Vagys skuba – baigiasi sezonas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vagys naudojasi paskutinėmis vasaros dienomis ir šluote šluoja poilsiautojų turtą Palangoje.

Nusikaltėliai – iš visos Lietuvos

Savaitgalis vėl atnešė nuostolių pajūrio kurorto poilsiautojams. Noras į nuomojamus namelius bei poilsiaviečių kambarius įsileisti gaivaus oro ne vienam kainavo brangius daiktus ar pinigus.

Devynis mėnesius per metus ramiai gyvenantys Palangos policijos pareigūnai dabar skaičiuoja dienas iki poilsio sezono pabaigos. Jie neneigia, kad suvaldyti kriminogeninę situaciją dešimtis kartų išaugus gyventojų skaičiui yra sunkiai įveikiama užduotis.

Vasarą vagys į Palangą traukia iš visos Lietuvos bei artimiausio užsienio. Įgudę nusikaltėliai ieško pravirų langų ar neužrakintų durų.

Vagys grobio žvalgosi paplūdimiuose, lauko kavinėse, o kišenvagiams rojus – masiniuose renginiuose. Kai kurie nukentėjusieji apie pavogtus daiktus net nepraneša policijai, nes nesitiki, kad jie gali būti surasti.

Rado atvirą langą

Nors daugybę metų vagysčių iš poilsiaviečių būdas nesikeičia, iš svetimos patirties pasimoko ne visi.

27 m. kaunietė pranešė, kad šeštadienio naktį Šventojoje, Kopų gatvėje, kažkas įsibrovė į jos nuomojamą namelį ir pro atvirą langą pavogė daiktų už 3 tūkst. litų.

Panašiai atsitiko ir Vanagupės gatvėje butą nuomojusiai moteriai, kuri atvyko pailsėti prie jūros iš Panevėžio rajono. Poilsiautoja neapdairiai paliko neuždarytas balkono duris, o grįžusi pasigedo kompiuterio, parfumerijos, pinigų bei savo „Mercedes Benz“ raktelių.

Išgelbėjo signalizacija

Vis dar neįminta automobilių vagių mįslė. Kasmet per vasarą čia pavagiama nemažai prabangių mašinų. Nemaža dalis jų priklauso turtingiems baltarusiams.

Vienu metu pareigūnai įtarė, kad svečiai iš šios šalies kaimynės sukčiauja su draudimu, o spauda kėlė versiją, kad šios šalies draudikams labiau apsimokėjo iš vagių išpirkti mašinas nei savininkams mokėti išmokas.

Šį savaitgalį vienas kaunietis vos nenutvėrė jo automobilį „Volkswagen Jetta“ bandžiusio pavogti nusikaltėlio.

Sekmadienio naktį Tylos gatvėje poilsiavęs vyras išgirdo kaukiant savo mašinos signalizaciją. Žmogus išbėgo į lauką ir pamatė automobilyje sėdintį nepažįstamą vaikiną. Vagis išsigando ir paspruko.

Jis spėjo išdaužti langą ir išardyti prietaisų skydelį. Šeimininkas apskaičiavo, kad žala siekia 600 litų.


Vasara buvo ramesnė

Lygindami šios besibaigiančios vasaros rezultatus su ankstesnių metų nusikaltimų skaičiumi, kurorto pareigūnai ne kartą pastebėjo, kad šiemet užfiksuota gerokai mažiau visų nusikaltimų rūšių, o labai sunkių nebūta nė vieno.

Policininkai dar nelinkę lyginti rezultatų, nes per pusantros savaitės statistika gali pasikeisti. Tačiau jau dabar aišku, kad mažiau saulėta vasara turėjo įtakos ir nusikaltimų skaičiui, jų šiemet Palangoje būta gerokai mažiau nei ankstesniais metais.

Mažiau šiemet užfiksuota ir viešosios tvarkos pažeidimų.

Tik Organizuoto nusikalstamumo tyrimų biuro pareigūnai gali pasigirti pradėję nemažai ikiteisminių tyrimų dėl prekybos ir disponavimo narkotikais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų