Pereiti į pagrindinį turinį

Vagystės tęsiasi: miesto klombų gėlėmis puošia kapus

2013-07-02 15:55
Vagystės tęsiasi: miesto klombų gėlėmis puošia kapus
Vagystės tęsiasi: miesto klombų gėlėmis puošia kapus / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Į miesto gėlynus nusitaikė ne tik vandalai, bet ir solidaus amžiaus moterys. Manoma, kad jos iš darželių dingusias gėles sodina ant kapų, balkonuose.

Vagystės iš miesto gėlynų tęsiasi ir šiemet. Dažniausiai dingsta pavieniai daigai. Tačiau pasitaiko ir didesnių išpuolių.

Ilgąjį Joninių savaitgalį iš gėlyno Atgimimo aikštėje, žiedo prie Senojo turgaus, vazų senamiestyje buvo išrauta per 300 daigų, kurių vertė 2 tūkst. litų.

„Labiausiai tą kartą nukentėjo Atgimimo aikštės gėlynas. Visas pakraštys buvo nurautas. Dalis gėlių buvo palikta, dalis dingo“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Ilgapirščiai labiausiai nusitaikė į pelargonijas ir jurginus. I.Šakalienės teigimu, asmenis, kurie niokoja gėlynus ir vagia gėles, galima suskirstyti į dvi grupes.

„Dalis yra tiesiog vandalai, kuriems šiaip nagai niežti. Jie išrauna gėles ir palieka. Tačiau teko girdėti, jog augalus vagia ir garbaus amžiaus piliečiai. Tokie asmenys išrauna, gražiai susideda į maišelį ir išsineša. Gal paskui ant kapų ar balkonuose pasisodina“, – spėjo vedėja, kuriai apie tokius atvejus praneša prižiūrėtojai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų