Pereiti į pagrindinį turinį

Vairuotojai atsikrato laikinų pažymėjimų

2010-09-24 13:38
Patogiau: norėdami sutaupyti laiko vairuotojai keičiasi laikinus pažymėjimus į nuolatinius elektroniniu būdu.
Patogiau: norėdami sutaupyti laiko vairuotojai keičiasi laikinus pažymėjimus į nuolatinius elektroniniu būdu. / Vytautas Liaudanskis

Laikinus pažymėjimus turintys vairuotojai keičiasi juos į nuolatinius. Už papildomą mokestį naująjį pažymėjimą galima užsisakyti su pristatymu į namus.

Nuo šių metų liepos pradedantieji vairuotojai, kuriems buvo išduoti pirmieji, dvejus metus galiojantys vairuotojo pažymėjimai, juos keičiasi į nuolatinius 10 metų galiojančius pažymėjimus.

Nuolatinį pažymėjimą "Regitroje" jie gali užsisakyti likus14 kalendorinių dienų iki pradedančiojo vairuotojo pažymėjimo galiojimo pabaigos. Pažymėjimo keitimas kainuoja 49 litus.

"Per mėnesį pažymėjimą pas mus pasikeičia apie 2000 žmonių. Tarp jų yra ir norinčių pasikeisti nuolatinį vairuotojo pažymėjimą, kurio galiojimo laikas pasibaigė," – teigė įmonės "Regitra" Klaipėdos filialo vadovas Saulius Budinas.

Laikinus pažymėjimus į nuolatinius keičiantys vairuotojai privalo pateikti savo asmens dokumentą ir pradedančiojo vairuotojo pažymėjimą. Taip pat medicininę vairuotojo pažymą, jei "Regitroje" apie ją nėra jokių duomenų.

Papildomi vairuotojų mokymai keičiant laikinus pažymėjimus į nuolatinius kol kas nėra rengiami.

Seimas nutarė papildomus vairuotojų mokymus pradedantiesiems vairuotojams organizuoti tik nuo 2012 m. sausio 1 dienos.

Užsakyti nuolatinį pažymėjimą įmanoma ir elektroniniu būdu. Už papildomą mokestį jį kurjeriai pristato tiesiai vairuotojui į namus.

"Kol kas nedaug žmonių užsisako šią paslaugą. Matyt, Lietuvoje tai dar nėra populiaru," – apie pažymėjimų pristatymą į namus kalbėjo S.Budinas.

"Regitros" duomenimis, už papildomą mokestį pažymėjimą atsisiųsti per kurjerius pageidauja kas dešimtas jį keičiantis vairuotojas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų