Pereiti į pagrindinį turinį

Vairuotojams pajūryje teks keisti įpročius

2013-05-08 18:36
Vairuotojams pajūryje teks keisti įpročius
Vairuotojams pajūryje teks keisti įpročius / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos pajūryje jau savaitę renkama rinkliava už automobilių stovėjimą. Dalis klaipėdiečių primiršo, kad vasaros sezono metu reikia mokėti tokį mokestį.

Pasak viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus Gintaro Neniškio, šį sezoną situacija yra panaši kaip ir kasmet.

„Vieni rinkliavą moka, kiti nemoka. Pradžioje visada taip būna. Kai kurie žmonės pamiršta, kiti tikisi, kad niekas nekontroliuos“, – pasakojo vadovas.

Šiemet pirmas sezonas, kada rinkliavą už mašinų stovėjimą reikia mokėti ne tik aikštelėse, bet ir visose Pirmosios Melnragės gatvėse.

„Pirmą dieną, kai pasirodė kontrolieriai, gyventojai pradėjo skambinti mums. Jie buvo įpratę savo mašinas laikyti gatvėse. Po patikrinimo automobiliai jau stovėjo kiemuose“, – tvirtino G.Neniškis.

Klaipėdiečiai svarsto, ar nekils nesusipratimų vasarą, kai atvyks daug poilsiautojų, nes stovos skaitikliai bus pastatyti ne visose gatvėse. Pasak G.Neniškio, Pirmosios Melnragės gatvėse niekada nebūna daug automobilių. Daugiausia jie statomi aikštelėse.

„Analizavome situaciją. Paprastai gatvėse mašinas palieka klaipėdiečiai. Žmonės, kurie atvažiuoja iš kitų miestų, dažniausiai nežino, kaip veikia sistema, ir savo automobilius palieka aikštelėse. Pirmojoje Melnragėje retai kada trūksta vietos mašinų stovėjimo aikštelėse. Jų mažai Antrojoje Melnragėje ir vadinamuosiuose pirmuosiuose Giruliuose“, – komentavo direktorius.

Anot G.Neniškio, yra dvi pagrindinės gatvės Pirmojoje Melnragėje, kur statoma daugiausia mašinų. Jose stovos skaitikliai bus įrengti.

G.Neniškis tvirtino, kad už automobilių stovėjimą pajūryje šiemet bus galima atsiskaityti ir mobiliuoju telefonu. Tam reikia iš operatoriaus įsigyti specialų lipduką.

Klaipėdos savivaldybė prieš vasaros sezoną žada pastatyti papildomų ženklų, informuojančių apie mokamą stovėjimą.

„Asmenims, kurie nenori mokėti rinkliavos, gali ir 20 ženklų pastatyti. Tai nepadės“, – pabrėžė direktorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų