Pereiti į pagrindinį turinį

Vandalų išpuoliai uostamiestyje klaidina turistus

2012-11-05 14:37
Vandalų išpuoliai uostamiestyje klaidina turistus
Vandalų išpuoliai uostamiestyje klaidina turistus / Vytauto Petriko nuotr.

Turistams neleidžiantys pasiklysti informaciniai kelrodžiai ir stendai nuolat tampa vandalų taikiniu. Jų tvarkymas miestui kasmet atsieina apie keliasdešimt tūkstančių litų.

Norintieji sužinoti, kur ieškoti žinomų uostamiesčio objektų, šią informaciją galėtų perskaityti nebent parkritę ant žemės. Mat pačiame miesto centre esančio informacinio kelrodžio nulaužtos rodyklės tiesiog sudėtos ant žemės šalia stulpo.

Ar tai stipraus vėjo, ar vandalų darbas? Toks klausimas kyla praeiviams pamačius tokį vaizdą ar pakrypusį informacinį stulpą.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė net neabejoja, kad nuniokoti kelrodžiai – vandalų darbas.

„Matosi, kad rankų darbas“, – pridūrė ji.

I.Šakalienė prisiminė, jog tik kartą bėdos pridarė vėtra, išjudinusi iš pamatų vieną rodyklių.

Turistams skirti informaciniai stendai ir kelrodžiai labai dažnai tampa niokotojų taikiniu. Vos spėjus juos sutvarkyti, pastebimi nauji sulaužyti kelrodžiai, išdaužti stiklai, suplėšyti ar prikeverzoti miesto žemėlapiai.

Pasak I.Šakalienės, prieš šventes ar didesnius miesto renginius apvažiuojami ir apžiūrimi visi turistiniai kelrodžiai bei informaciniai stendai, o nukentėjusieji nuo vandalų – sutvarkomi.

Kaip pastebima, nuo vandalų dažniausiai nukenčia centrinėje miesto dalyje esantys stendai, o niokotojams nepasiekiamų dalykų nėra.

Per metus turistinių kelrodžių ir informacinių stendų sutvarkymui uostamiestyje išleidžiama po keliasdešimt tūkstančių litų.

Vienos kelrodžio rodyklės pakeitimas atsieina per 204 litus, informacinės kolonos plokštumos pakeitimas – per 814 litų, o šios kolonos remontas – 509 litai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų