Pereiti į pagrindinį turinį

Verslininkus baudžia tik klientai

2014-07-25 09:21

Jeigu kavinėje maisto laukėte pernelyg ilgai, o aptarnavimo kokybė netenkino, pareikšti pretenzijų nėra kur. Vartotojų teisių gynėjai tikina, kad neatsakingus verslininkus baudžia tik rinkos dėsniai.

T. Lukšio / BFL nuotr.

Jeigu kavinėje maisto laukėte pernelyg ilgai, o aptarnavimo kokybė netenkino, pareikšti pretenzijų nėra kur. Vartotojų teisių gynėjai tikina, kad neatsakingus verslininkus baudžia tik rinkos dėsniai.

Laukė dvi valandas

Su šeima ir draugais sumaniusi senamiesčio kavinėje atšvęsti gimtadienį jauna moteris liko be šventės ir sugadinta nuotaika.

Tatjana savo 34-ojo gimtadienio šventei staliuką kavinėje "Klevo lapas" užsakė iš anksto. Penktadienio vakarą pakiliai nusiteikę dešimt suaugusiųjų su vaikais susirinko smagiai pavakaroti. Kompanija buvo marga, tad kiekvienas užsisakė skirtingą maistą.

"Karštų patiekalų sulaukėme po poros valandų. Mūsų niekas neinformavo, kad laukti teks taip ilgai. Per tą laiką vaikai pavargo, sunku buvo ir mums. Kantrybė trūko, ėjome klausti, kiek dar užtruks maisto gaminimas. Mums atsakė, kad virtuvėje dirba du virėjai, klientus aptarnauja dvi padavėjos ir paragino turėti kantrybės. Buvo beveik pusė devintos, kai mums atnešė patiekalus", – prisiminimais dalijosi bičiulės šventėje dalyvavusi Julija.

Sumaišė patiekalus

Užkandžiai buvo patiekti didelėje lėkštėje, tačiau kiekvienas svečias atskiros lėkštutės negavo, buvo neaišku, kaip paimti alyvuoges, pelėsinį sūrį, nes nei šakučių, nei medinių krapštukų ant stalo neatsirado. Maistą teko imti servetėlėmis.

Moterys pasakojo, kad šventės kaltininkė, užsisakiusi midijų, jų taip ir negavo, nes padavėja pamiršo šį užsakymą. Viena kūdikio besilaukianti viešnia akcentavo norinti veršienos. Padavėja patikino, kad patiekalas esąs iš veršienos, bet paragavusi moteris esą suprato, kad tai kiaulienos gaminys.

"Kai mums atnešė maistą, mes buvome priversti keistis patiekalais. 49 litus kainavęs patiekalas iš ėrienos atrodė apgailėtinai – keturi gabaliukai mėsos, kurios buvo neįmanoma sukramtyti. Ant stalo nebuvo jokių prieskonių, net druskos ir pipirų negavome", – pasakojo kavinės klientė.

Kai atėjo laikas sumokėti, šventės kaltininkė nusprendė pasikalbėti su darbuotojomis. Moteris tikino suprantanti, kad visi nesklandumai – ne padavėjų kaltė. Ji įsitikinusi, kad darbas tądien buvo organizuotas netinkamai.

Vis dėlto moteris nusprendė išreikšti savo nepasitenkinimą, tačiau paaiškėjo, kad skundų knygos čia nėra, administratoriaus – taip pat. Padavėjos patikino, kad šeimininkė neleidžia jai skambinti.

Nesitikėjo antplūdžio

Kavinės "Klevo lapas" savininkė Andželika Pocevičienė įtikinėjo, kad apie nesusipratimus nebuvo informuota.

"Mes dirbame nuo praėjusių metų, todėl neturime patirties, kada galima laukti didesnio klientų antplūdžio. Žinau, kad Jūros šventės metu gali būti daugiau žmonių, bet kad folkloro festivalis gali jų pritraukti tiek daug, nesitikėjau. Akivaizdu, kad tą dieną turėjome pernelyg mažai darbuotojų. Lyg tyčia pati tada tiekiau maistą Palangoje, todėl Klaipėdoje nebuvau, – tikino A.Pocevičienė. – Iki šiol mums nereikėjo skundų knygos, veikiau pagyrų, tačiau ir tokios neturime."

Kavinės savininkė pažadėjo susisiekti su klientėmis ir kompensuoti nepatogumus. Moteris tvirtino, kad darbuotojos yra sąžiningos ir paprastai sulaukia pagyrų, tačiau turėjo pernelyg daug darbo, matyt, todėl klientai liko nepatenkinti.

"Gyveni ir mokaisi, nors šita pamoka man yra labai skaudi. Mes labai stengiamės dirbti gerai. Mūsų klaida buvo ta, jog nesugebėjome numatyti, kad klientų bus daugiau, nei sugebėsime aptarnauti. Kai vėlai vakare atvažiavau, mačiau, kad mergaitės buvo labai pavargusios", – pripažino A.Pocevičienė.

Klientai baudžia patys

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos vyriausiasis specialistas Vitas Jonas Ūsas tikino, kad tik kartą į šią tarnybą kreipėsi klientė, kurią padavėja apipylė sriuba ir sugadino rūbus. Tirti skundus dėl aptarnavimo kokybės maitinimo įstaigose esanti ne jų kompetencija.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža patikino, kad į šią įstaigą paprastai kreipiamasi dėl maisto kokybės, bet ne dėl aptarnavimo niuansų.

"Pirmiausia patartume kreiptis į kavinės savininką ir jam išreikšti pretenzijas. Jeigu nėra galimybių susisiekti su administracija, reikėtų prašyti atsiliepimų knygos. Tačiau šiais laikais nėra sunku rasti kontaktų internete. Jokia valstybinė įstaiga nereglamentuoja aptarnavimo kokybės, tad ir pasiskųsti nėra kam. Nepatenkinti klientai paprasčiausiai nebesilanko tokiose įstaigose ir jos praranda klientus. Griežčiausiai baudžia rinka. Jeigu žmonės nusivilia, jie nebeateina ir nebeatneša pinigų", – pabrėžė A.Bauža.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų