Pereiti į pagrindinį turinį

Vietoje padėkos – keiksmai

2009-05-20 09:00
Didvyriškumas: žmogui gyvybę išgelbėję patruliai A.Šerkšnas ir A.Narvilas vietoj pdėkos sulaukė bjaurių žodžių.
Didvyriškumas: žmogui gyvybę išgelbėję patruliai A.Šerkšnas ir A.Narvilas vietoj pdėkos sulaukė bjaurių žodžių. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Policijos patrulių iš mirties nagų ištrauktas jaunas vyras, užuot padėkojęs gelbėtojams, juos iškoneveikė.

Sekmadienį apie devintą vakaro Klaipėdos apskrities vyriausiojo komisariato budėtojai gavo pranešimą apie vyrų muštynes Veterinarijos gatvėje.

Į įvykio vietą atskubėjo Patrulių rinktinės Mobiliojo būrio vyrai. Tačiau besimušančiųjų ten nebebuvo.

Mobiliojo būrio pirmosios kuopos patrulių pagalba buvo būtina – Danėje atokiau nuo kranto plūduriavo žmogus.

"Pradžioje pagalvojome, kad jis nebegyvas. Iškvietėme gelbėtojus ir greitąją pagalbą. Supratome, kad delsti negalime. Mano vyrai išsirengė ir šoko į ledinį vandenį", – pasakojo būrio specialistas Viktoras Sedleckis.

Pirmasis į vandenį puolė vyresnysis patrulis Algis Šerkšnas. Skęstantį vyrą jis pasiekė daugiau nei už 10 metrų nuo kranto.

"Svarbu buvo kuo greičiau jo galvą iškelti iš vandens. Kilstelėjau ir pradėjau plukdyti jį į krantą. Pakeliui padėjo ir kolega. Pradžioje nejaučiau, ar vanduo šaltas, tik prie pat kranto suvokiau, kad kojas gelia", – pasakojo A.Šerkšnas.

Nelaukdami greitosios medikų patruliai ėmėsi daryti skendusiajam dirbtinį kvėpavimą. Jaunas vyras pradžioje nerodė gyvybės ženklų. Tik po kelių akimirkų jo plaučiai pradėjo gargaliuoti.

"Kai vaikinas atsigavo, labiausiai nustebino pirmieji jo ištarti žodžiai. Jis iškošė kelis rusiškus keiksmažodžius, o visą jo pasakytą frazę išvertus į normalių žmonių kalbą, būtų "ko norite, mentai?" – stebėjosi V.Sedleckis. – Vyrai pasielgė tikrai didvyriškai. Galėjo laukti gelbėtojų, bet tada, vargu, ar vaikinas būtų išgyvenęs. Išgelbėjo gyvybę, o sulaukė tokios padėkos."

Išgelbėtasis buvo girtas ir agresyvus. Kaip jis pateko į vandenį, nepaaiškino nė medikams. Apie 20 metų vaikinas nuvežtas į ligoninę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų