Pereiti į pagrindinį turinį

Vilties paieškos – ir tarp galybės iššūkių

2023-07-29 14:45

Šiandien popiet Jono kalnelio papėdėje, prie Kultūros fabriko, vyko evangelizacinis renginys – šeimos ir bendruomeniškumo šventė „Pas ką mes eisime?“. Apie šimtas klaipėdiečių klausėsi giesmių, liudijimų apie Dievą ir vilties paieškas susidūrus su gyvenimo išbandymais.

Šventę vedė režisierė, šiųmetinė pretendentė į dienraščio „Klaipėda“ konkursą „Metų klaipėdietė“– Marta Vendland, kuri pasveikino visus atvykusius ir palinkėjo, kad šventė būtų turininga ir nuostabi.

„Ši džiaugsmo šventė, į kurią jūs visi susirinkote, yra apie kiekvieną iš mūsų, taip pat apie bendruomeniškumą, prasmę, gelmę, šviesą ir viltį, kurios visi ieškome ir visi turime savo kelių, kuriais einame, ieškodami vilties, prasmės ir šviesos“, – sakė M. Vendland.

Vedėja taip pat pažymėjo, kad renginyje bus diskutuojama aktualiomis temomis – apie pamatines vertybes, įsižiebusį individualizmą, ryškėjančias socialines atskirtis, taip pat bus gręžiamasi į bendruomenės svarbą.

Šventę organizavo Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapija. Jos klebonas Mindaugas Šlaustas priminė svarbias ir nekintančias vertybes.

„Nieko nėra gražiau už laimingą žmogų. Iš tiesų tą laimę kiekvienas įvairiai kuriame savo gyvenimuose, bet mes žinome, kad tikrai laimei pasiekti reikia tam tikro pamato. Mintis iš Švento rašto yra priminimas mums – Dievas yra meilė, kuri apsigyvena žmogaus širdyje. Būkite laimingi, gražių jums akimirkų, džiaugsmo širdyje, kuriant savo laimę“, – palinkėjo kunigas M. Šlaustas.

Nieko nėra gražiau už laimingą žmogų.

Šventėje dalyvavo ir Klaipėdos savivaldybės atstovai – administracijos direktorius Andrius Žukas, vicemerė Lina Šukytė-Korsakė.

„Gerbkime vieni kitus ir džiaukimės, kol esame kartu“, – pasveikino L. Šukytė-Korsakė.

Netoli scenos buvo kelios palapinės, kuriose šventės dalyviai galėjo atsigerti kavos, arbatos, paragauti sausainių, taip pat užrašyti savo padėkas ir prašymus Dievui, už kuriuos 18 val. bus meldžiamasi šv. mišių minėtoje bažnyčioje metu.

Renginyje vaikų užimtumu rūpinosi Lietuvos skautijos Pamario tuntas, jaunieji karitiečiai, Tarptautinės Evangelizacinės mokyklos jaunimas. Vieni vaikai pūtė muilo burbulus, paišė kreidelėmis, kiti gražinosi veidus su tam skirtais dažais, žaidė įvairius žaidimus su skautais.

Viso renginio metu giesmes dovanojo Atsinaujinimo dienų choras „Jėga“.

Ryčio Laurinavičiaus nuotr.

Renginyje dalyvavo ir svečias iš Kauno – kunigas Audrius Mikitiukas, dirbantis Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje –pataisos namuose. Jis pasidalino įžvalgomis apie pašaukimo šeimai stygių, tikrosios meilės esmę, vilties atradimą ir praradimą bei apie daugelį kitų gyvenimiškų patirčių.

Šventė baigėsi 18 val. mišiomis Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų