Pereiti į pagrindinį turinį

Vyriausybė Klaipėdoje jungs kolegijas

2009-08-26 09:56
Perspektyva: Klaipėdos verslo ir technologijų  kolegija netrukus po savo sparnu priglaus mažesnę Klaipėdos kolegiją.
Perspektyva: Klaipėdos verslo ir technologijų kolegija netrukus po savo sparnu priglaus mažesnę Klaipėdos kolegiją. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šiandien Klaipėdos verslo ir technologijų kolegija, Vyriausybės sprendimu, greičiausiai bus sujungta su Klaipėdos kolegija.

Šalyje veikiančias 16 valstybinių kolegijų pradėta jungti pernai. Tais metais sostinėje iš trijų liko dvi tokios mokymo įstaigos.

Šiemet atėjo eilė uostamiesčio kolegijoms. Ketinama vieną mažesnių Klaipėdos kolegiją, kurioje mokosi apie 1600 studentų, ir yra Pedagogikos bei Sveikatos fakultetai, prijungti prie Klaipėdos verslo ir technologijų kolegijos, kurioje kasmet mokslo aukštumų siekia apie 3 tūkst. besimokančiųjų.

Klaipėdos verslo ir technologijų kolegija turi du fakultetus: Verslo ir Technologijų, kuris šiemet mini penkiasdešimtmetį. Čia prieš pusšimtį metų pradėti rengti inžinieriai. Pastaruoju metu šis fakultetas itin mėgiamas jaunuolių, kurie renkasi neuniversitetinį išsilavinimą ir siekia tapti statybos ir remonto, pramonės ir transporto viduriniosios grandies vadovais. Studijos šioje kolegijoje orientuotos į praktinių įgūdžių formavimą.

Tikslas sujungti kolegijas – sutaupyti vadovų bei administracijos sąskaita bei nedubliuoti materialiųjų išteklių.

„Optimizavus bendrųjų dalykų dėstymą, sumažėtų specialistų rengimo kaštai, pagerėtų dėstymo kokybė. Turint didesnį investicinį potencialą, atsirastų galimybės formuoti ir palaikyti geresnę, modernesnę mokymo infrastruktūrinę bazę, studentams būtų sudarytos geresnės studijų sąlygos, būtų išspręstas studijų procesui reikalingų patalpų klausimas, - teigiama kolegijų sujungimo projekte.

Numatoma, kad sujungtos kolegijos vadinsis Klaipėdos valstybine kolegija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų