Pereiti į pagrindinį turinį

Žvejybos uosto rajone atsikratė nereikalingu statiniu

2016-08-05 13:16

Mieste neliko dar vieno pagal paskirtį nenaudojamo objekto. Pašalinta vadinamajame Žvejybos uosto rajone stovėjusi dujų pastotė. Klaipėdoje yra daugiau tokių nereikalingų ir ateityje žadamų griauti statinių.

Neliko: Nidos gatvėje zujo darbininkai – buvo griaunama sena dujų pastotė. Neliko: Nidos gatvėje zujo darbininkai – buvo griaunama sena dujų pastotė.

Prieš kelias dienas teritoriją, esančią adresu Nidos g. 1D, metaline tvora užtvėrę darbininkai ėmėsi griauti dujų pastotę.

Anot netoliese įsikūrusių klaipėdiečių, minėtas objektas buvo apleistas, net spėjo virsti benamių užuovėja, kur šie rinkdavosi ir net atlikdavo gamtinius reikalus.

Anksčiau šalia pastotės stovėjo šiukšlių konteineriai, tačiau dėl pačių gyventojų saugumo jie buvo patraukti toliau nuo pastato.

Kaip teigė Klaipėdos miesto savivaldybės Statinių priežiūros poskyrio vedėja Jurgita Drizgaitė, dujų pastotė buvo nebenaudojama, todėl reikėjo ją pašalinti.

Kadangi objektas priskiriamas pirmos grupės nesudėtingų statinių kategorijai, jo savininkui leidimas nugriauti – nereikalingas. Pastotė priklausė LESTO ir "Lietuvos dujų" pagrindu įkurtai bendrovei "Energijos skirstymo operatorius" (ESO).

Pašnekovės žodžiais, panašūs statiniai, techniškai neatliekantys savo funkcijos, turėtų būti nugriauti.

"Dabar viskas tampa automatizuota, todėl nėra pagrindo laikyti. Bendrovė savo lėšomis atliko griovimą. Klaipėdoje yra ir daugiau tokių pastočių ar elektros transformatorinių. Tačiau po truputį jų mažėja", – paaiškino J.Drizgaitė.

Prieš porą dienų savivaldybės darbuotojai lankėsi Gluosnių skersgatvyje, kur elektros transformatorinėje yra įsikūręs miestiečiams žinomas klaipėdietis Valentinas Zaborskas – anksčiau skandalais garsėjęs buvęs miesto tarybos narys.

Anot Statinių priežiūros poskyrio vedėjos, jo įsigyta transformatorinė yra antros grupės nesudėtingas statinys. Tačiau, norėdamas ten oficialiai gyventi, savininkas turi pakeisti jo paskirtį į gyvenamojo namo.

"Kol kas tai yra transformatorinė, o gyventi sandėlyje negalima", – nukirto vedėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų