Pereiti į pagrindinį turinį

Apie kvaišalų platinimą pranešti galima ir anonimiškai

2024-06-18 06:38

Ką daryti daugiabučių laiptinėse arba viešose vietose pastebėjus narkotikų vartotojus ir platintojus? Iškart kreiptis į pareigūnus, patiems rinkti informaciją ar, baiminantis dėl savo saugumo, tiesiog nesikišti?

Nemalonu: klaipėdiečiai panaudotų švirkštų randa ir savo namų laiptinėse.
Nemalonu: klaipėdiečiai panaudotų švirkštų randa ir savo namų laiptinėse. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Sulaukė dešimčių skambučių

Šių metų pradžioje Lietuvoje atsirado policijos pasitikėjimo linija. Žmonės, pastebėję galimą narkotinių medžiagų vartojimą butuose, viešose vietose ar kitur, gali kreiptis nurodytu telefono numeriu ir apie tai informuoti pareigūnus.

Šiemet vien tik uostamiestyje jau sulaukta kelių dešimčių tokių skambučių.

„Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų teigimu, nuo 2024 m. vasario 6 d. pradėjusia veikti policijos pasitikėjimo linija „Narkotikams ne“ sulaukta 22 pranešimų apie galimus narkotinių medžiagų vartojimo ir platinimo atvejus. Kiekvienas pranešimas buvo patikrintas, yra pagal juos pradėtų ikiteisminių tyrimų, taip pat tam tikra informacija buvo vertinga anksčiau pradėtuose ikiteisminiuose tyrimuose“, – informavo Klaipėdos apskrities VPK Komunikacijos poskyris.

Kiekvienas pranešimas buvo patikrintas.

Įvardijo net butą

„Facebook“ grupėse klaipėdiečiai dalijosi informacija, kad viename daugiabučių dažnai pastebimi panaudoti švirkštai, vaistų buteliukai ir kitos įtartinos šiukšlės.

Kai kurie įvardijo ne tik namą, gatvę, bet ir butą, kuriame veikiausiai vykdoma nusikalstama veika. Tačiau baiminantis dėl savo saugumo, tokie įrašai dažniausiai pateikiami slepiantis po anonimo kauke.

Pareigūnai priminė, kad ir tokiais atvejais reikėtų kreiptis į policiją, kadangi kiekvienas pranešimas – tikrinamas, o kartais tai gali nulemti ir kitų tyrimų eigą.

„Pasak pareigūnų, statistiškai vyrauja augalinės kilmės narkotinės medžiagos, taip pat heroinas ir kokainas. Pastaruoju metu pastebima, kad intensyviau plinta fentanilių grupei priskiriamos medžiagos, tarp jaunimo ypač skysčiai elektroninėms cigaretėms su įvairiomis psichoaktyviomis medžiagomis, – nurodė Klaipėdos apskrities VPK Komunikacijos poskyris.

Pradėjo 31 ikiteisminį tyrimą

Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos informacijos analizės skyriaus duomenimis, nuo šių metų sausio 1 d. iki gegužės 31 d. visoje Klaipėdos apskrityje buvo pradėtas 31 ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnį).

„Pernai tuo pačiu laikotarpiu buvo pradėta 30 ikiteisminių tyrimų. Klaipėdoje per minimą laikotarpį šiemet pradėti šeši, pernai – aštuoni ikiteisminiai tyrimai. Turint informacijos ar įtariant galimą narkotinių medžiagų vartojimą ar platinimą, pareigūnai prašo visada pranešti policijai“, – priminė Klaipėdos apskrities VPK Komunikacijos poskyris.

Tai galima padaryti skambinant skubiosios pagalbos telefonu 112, naująja pasitikėjimo linija +370 700 60 777 ar registruojant pranešimą per epolicija.lt.

Pranešti apie tokio pobūdžio galimas nusikalstamas veikas galima ir anonimiškai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų