Pereiti į pagrindinį turinį

Mokytojas į pamoką nebesugrįžo

2023-05-20 09:00

Menų gimnazijos bendruomenę sukrėtė mokytojo mirtis.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Freepik.com nuotr.

Penktadienio rytą per antrą pamoką Eduardo Balsio menų gimnazijoje staiga prastai pasijuto mokytojas Evaldas Bernotas. Palikęs mokinius, pagalbos jis nuėjo prašyti kolegų į mokytojų kambarį, kur susmuko ir nebepakilo. 

Penktadienio rytą E. Balsio menų gimnazija dar alsavo išvakarėse vykusio renginio madų šou nuotaikomis.

Renginys buvo įspūdingas, jam moksleiviai ruošiasi ypatingai kone visus metus, tačiau jau kitą rytą mokykloje nuvilnijo baisi žinia – mirė mokinių ir kolegų labai gerbiamas pedagogas E. Bernotas.

Pirmoji pagalba buvo teikiama iškart, kol laukta medikų, atvykę keli greitosios medicininės pagalbos ekipažai mokytoją gaivino valandą, tačiau nepavyko.

Siaubinga žinia apie staiga mirusi mokytoją sukrėtė visą bendruomenę.

Vaikai ji pamena buvus labai linksmą, žaismingą, gėrėjosi ir didžiavosi savo mokytojo darbais.

34 metus pedagogu dirbęs piešimo, eskizavimo, meninės kompozicijos mokytojui sustreikavo širdis.

„Su giliu liūdesiu pranešame, kad gegužės 19 dieną mokytojas E. Bernotas vedė savo paskutinę pamoką abiturientams. Netikėtai į Amžinybę iškeliavo šviesus ir gabus žmogus – Mokytojas, nuveikęs daugybę prasmingų darbų, per daugiau nei tris dešimtmečius išugdęs daug puikių mokinių. Netekome Mokytojo, kuris į dailės pasaulį vedė savo mokinius E. Balsio menų gimnazijoje, lavino jų piešimo įgūdžius, vedė erdvinės kompozicijos, skulptūros pamokas, supažindino su juvelyrikos technikomis, buvo daugelio dvyliktokų kūrybinių darbų vadovas, nuolatos rengė mokinių kūrybos darbų parodas. Mokytojo paskatinti ir įkvėpti mokiniai ne tik dalyvavo įvairiuose konkursuose, patys kūrė, bet ir toliau rinkosi dailininko kelią. Netekome draugiško kolegos, talkininko rengiant gimnazijos projektus, parodas ir renginius. Netekome gero, nuoširdaus žmogaus“, – rašoma E. Balsio gimnazijos pranešime.

E. Bernotas gimė 1961 m. rugsėjo 7 d. Klaipėdoje. Po studijų 1976–1980 metais Telšių taikomosios dailės technikume, jis tęsė metalo plastikos studijas Talino dailės institute, kurį baigė 1985 metais.

Po jų grįžo į uostamiestį, kur dirbo dailininku konstruktoriumi Klaipėdos dailės kombinate, įsitraukė į Klaipėdos kultūrinį gyvenimą, aktyviai dalyvavo parodose, tapo Klaipėdos dailininkų sąjungos nariu.

1988 m. E. Bernotas pradėjo dirbti dailės mokytoju E. Balsio menų gimnazijoje. Dailės dalykų vaikus jis taip pat mokė Adomo Brako vaikų dailės mokykloje ir Vydūno gimnazijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų