Pereiti į pagrindinį turinį

Autobuso vagį demaskavo po penkerių metų

2013-12-11 11:02

Klaipėdoje po bemaž penkerių metų paaiškėjo mįslinga autobuso vagystė. Priremtas įrodymų šį nusikaltimą prisipažino įvykdęs brandaus amžiaus klaipėdietis.

Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdoje po bemaž penkerių metų paaiškėjo mįslinga autobuso vagystė. Priremtas įrodymų šį nusikaltimą prisipažino įvykdęs brandaus amžiaus klaipėdietis.

Paskutiniosios 2008 metų dienos ankstų rytą šalia bendrovės "Klaipėdos kranai" buvo pasigesta didelio šios bendrovės autobuso.

Policininkai panašiais atvejais mėgsta sakyti, kad tai nusikaltimas metų rodikliams pagadinti. Uostamiesčio Autotransporto priemonių grobimų tyrimo poskyrio pareigūnai tądien plušo iki vakaro.

Jau sutemus autobusas buvo rastas kitame miesto gale, Kretingos gatvėje. Transporto priemonė buvo apibraižyta ir apgadinta. Tačiau tąkart kaltininko nustatyti nepavyko.

Tuomet spėliota, kad pavogti autobusą galėjo tik kas nors iš įmonės darbuotojų, nes tik saviškis galėjo žinoti, kur laikomi jo raktai. Patikrinę kiekvieną, kas disponavo šia informacija, pareigūnai nerado kaltų. Keletą metų tai buvo tamsi byla.

Tik šių metų gruodžio mėnesį tapo žinoma, kad autobusu tąkart išties važinėjo buvęs įmonės darbuotojas, kuris nusikaltimo įvykdymo metu ten jau nebedirbo.

Būdamas girtas jis pasinaudojo turima informacija ir sėdo prie autobuso vairo norėdamas grįžti namo.

Vyras neneigė kaltės ir net papasakojo, kad pakeliui namo autobusu užkabino ne vieną lengvąją mašiną. Pareigūnai bando aiškintis, ar tuo metu būta pranešimų apie apgadintus automobilius.

Nusikaltimas tiriamas toliau, aiškinamasi, ar įtariamasis tąnakt autobusu važinėjo vienas.

Panašu, kad vagystė buvo tiesiog kvailas girto asmens poelgis, tačiau kaltininkui už didelės vertės transporto priemonės vagystę gresia nemaža atsakomybė. Baudžiamasis kodeksas numato už tai laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų