Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl paauglės žodžių – į policiją

2014-05-16 11:41

Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotoją taip įžeidė paauglės žodžiai, kad suaugęs vyras apskundė nepilnametę policijai.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotoją taip įžeidė paauglės žodžiai, kad suaugęs vyras apskundė nepilnametę policijai.

Uostamiesčio 1-ojo policijos komisariato pareigūnai turės aiškintis nepilnametės ir per 30-metį perkopusio vaiko teisių specialisto konflikto esmę.

Vyriausiasis specialistas pranešė policijai buvęs įžeistas tuo metu, kai ėjo savo pareigas.

Pasak pareiškėjo, tai atsitiko Vaiko teisių apsaugos tarnyboje, kai specialius mokslus krimtęs vyras bendravo su sunkaus elgesio paaugle.

"Šis darbuotojas dirba su probleminio elgesio vaikais. Jis yra baigęs specialius mokslus ir moka dirbti net su priklausomybės ligomis sergančiais paaugliais. Nežinau, kas konkrečiai atsitiko, bet mūsų darbuotojas pasakojo netekęs kantrybės. Juk jis nori jai padėti. Manau, kokių nors rimtų nemalonumų mergaitė dėl to neturės, bet tai bus dar vienas lašas, lemsiantis sprendimą ją išvežti į Vaikų socializacijos centrą", – teigė Klaipėdos vaiko teisių apsaugos tarnybos vadovė Gražina Aurylienė.

Pasirodo, 16-metė pokalbio su vaikų teisių saugotoju metu įniršusi pareiškė, jog jos tėvai šiam sumokėjo pinigų. Neva tai buvę padaryta, jog jis pasistengtų parašyti tokią charakteristiką, kad ji nebūtų išvežta į vaikų kalėjimui prilygstančią įstaigą.

"Mūsų darbuotojai prisižiūri ir prisiklauso visokių dalykų. Vaikai būna šiurkštūs, kartais trenkia durimis, ne vienas jų ir kvaišalų būna paragavęs. Kad ir kokio probleminio elgesio būna vaikai, retai pratrūksta. Darbuotojams tenka nelengva užduotis – nori jiems padėti, bet kartais tai tampa nebeįmanoma užduotimi", – teigė G.Aurylienė.

Policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pareigas einančio valstybės tarnautojo įžeidimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad už tai gali būti skiriama bauda, areštas ar net laisvės atėmimas iki dvejų metų.

16-metė už šį nusikaltimą gali būti teisiama, jeigu pareigūnai surinks pakankamai duomenų, kad nusikaltimo išties būta.
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų