Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečių turtas apipaišytas „Z“ raidėmis

2024-09-08 09:31

Uostamiestyje šeštadienį policija gavo pranešimų apie įvairų turtą, apipieštą simboliais, panašiais į „Z“ raidę, pareigūnai atlieka tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Uostamiestyje Taikos prospekte ant laiptinių durų ir šv. Jono bažnyčios vietos esančio varpo bei informacinio stendo išpaišyti, kaip manoma, prorusiški simboliai, primenantys „Z“ raidę.

Šie simboliai buvo pastebėti šeštadienį ant Taikos pr. 23, 25 ir 29 daugiabučių namų laiptinių.

Vienas Taikos pr. gyvenantis klaipėdietis panašų simbolį aptiko ir ant savo automobilio – įtariama, kad kažkas specialiai, veikiausiai smailiu įrankiu arba žymekliu, nupiešė „Z“ raidę ant mašinos durelių.

Senamiestyje, Turgaus gatvėje, šv. Jono bažnyčios varpas ir informacinis stendas taip pat pažymėtas šiuo ženklu.

Manoma, kad ženklas išpieštas baltos spalvos žymekliu ar kitu panašiu įrankiu.

Pareigūnai apie šį įvykį pranešimus gavo šeštadienį.

Jų suvestinės duomenimis, minėtas simbolis aptiktas ne ant vieno automobilio ir pastato.

Suvestinėje rašoma, kad nuo 8.53 val. iki 14.42 val. gauti pranešimai, kad Klaipėdoje, Taikos pr. ir Vyturio g., ant automobilio „Toyota Avensis“, automobilio „Mercedes Benz GLK 200“, automobilio BMW X3, namų laiptinių durų ir sienos (Taikos pr., Vyturio g.) bei vaistinės pastato langų (Taikos pr.) dažais nupiešti simboliai, panašūs į raidę „Z“.

Taip pat Turgaus g., pastebėta, kad ant bažnyčios varpo ir informacinio stendo dažais nupiešti simboliai, panašūs į raidę „Z“ bei Taikos pr. – Agluonos sankryžoje ir Taikos pr. pastebėta, kad ant reklaminių stendų dažais nupiešti simboliai, panašūs į raidę „Z“.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 284 straipsnį. Jame nurodyta, kad tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Klaipėdiečiai diskutuoja, esą galbūt kas nors spėjo užfiksuoti pažeidėją automobiliuose esančiais registratoriais. Taip pat viliamasi, kad asmenį sučiupti padės ir daugiabučių namų kiemuose esančios vaizdo stebėjimo kameros.

Daugiau naujienų