Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje nužudyto senolio kojos dar nerastos

2024-10-16 12:52

Narpliojantiems 89-erių klaipėdiečio nužudymo istoriją pareigūnams dar teks atsakyti į daug klausimų. Panašu, kad kol kas įtariamojo kaltę įrodančių įkalčių surinkta nepakankamai.

Pagyvenęs Sausio 15-osios gatvės gyventojas buvo nužudytas pirmadienio naktį. Pirmadienį, apie vidurdienį, jo išniekintas lavonas buvo rastas šiukšlių maiše, prie gretimo namų laiptinės.

Kadangi senolis nuo senų laikų bičiuliavosi su šiame name gyvenančiu 85 metų Anatolijumi Trusovu, įtarimai krito ant šio vyro.

Juo labiau, kad jis pats neneigė sekmadienį užsukęs pas senų dienų pažįstamą ir išgėręs su juo butelį.

Atvestas į Klaipėdos apylinkės teismą A. Trusovas noriai bendravo su žurnalistais ir tikino nieko blogo draugui nepadaręs. Esą sekmadienį jis nuėjęs balsuoti, o grįždamas susitikęs su netoliese gyvenantį pažįstamą ir nuėjęs pas jį.

„Išėjau iš jo ir palikau jį gyvą ir sveiką. Nieko nežinau, nieko jam nedariau“, – kalbėjo Trusovas.

Įtariamasis. D. Janauskaitės nuotr.

Bylos tyrimą kuruojantis prokuroras prašė įtariamąjį suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui.

Teismas leido laikyti už grotų A. Trusovą 14 dienų. Motyvas taikyti šią kardomąją priemonę – jis gali slėptis nuo teisėsaugos, nes jo vaikai gyvena Rusijoje.

Tačiau ir Lietuvoje šis vyras turi artimųjų, jo velionės žmonos giminaičiai sudarė sutartį su advokatu ginti įtariamąjį ikiteisminio tyrimo laikui.

Kodėl būtent šis asmuo yra įtariamas senolio nužudymu, policijos pareigūnai neatskleidžia, teigdami, kad tai yra ikiteisminio tyrimo duomenys.

Iš kai kurių užuominų galima suprasti, kad įtariamojo namuose buvo rasta kraujo pėdsakų. Ar tai nužudytojo kraujas, turės atsakyti ekspertai.

Redakcijos duomenimis, iš laiptinės, kurioje yra A. Trusovo butas, į lauką vedė sunkaus daikto vilkimo pėdsakas.

Teisėja Violeta Balčiūnienė užsiminė, kad nužudytojo kojos iki šiol nerastos. Tikėtina, kad būtent tada, kai bus rastos šios velionio kūno dalys, bus išnarpliota ir ši istoriją.

Nei įtariamasis, nei žmogžudystės auka nebuvo asocialūs, abu tvarkingi beveik nevartojantys alkoholio vyrai. Jie buvo pažįstami iš senų laikų, kai abu dirbo jūrinėse organizacijose. A. Trusovas tame pačiame name gyvena nuo pat 1964 metų, tačiau teisme jam prireikė vertėjo. Nužudytasis – taip pat rusakalbis, tačiau, sprendžiant iš pavardės, jis galėjo būti ukrainietis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų