Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje Ukrainos pilietis darbe susižalojo ranką

2019-03-02 09:11 diena.lt inf.

Penktadienio pavakare uosto įmonėje ranką susižalojo Ukrainos pilietis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimų pažeidimo.

Asociatyv. nuotr.
Asociatyv. nuotr. / A. Ufarto / Fotobanko nuotr.

Penktadienį, apie 17 val., užregistruotas pranešimas, kad įmonėje Naujojoje Uosto g., Klaipėdoje, dirbdamas prie metalo bloko, susižalojo Ukrainos pilietis.

40 metų vyras bandė traukti link savęs metalinį trosą, kuris nuslydęs nuo konstrukcijos prispaudė jam ranką, taip ją sužalodamas. Pirminiais duomenimis, vyrui nukirstas pirštas.

Dėl darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimų pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Remiantis Valstybine darbo inspekcija (VDI), iki šių metų vasario 25 d. Lietuvoje darbe buvo sunkiai sužalota jau 19 žmonių. Nuo 1992-ųjų skaičiai įspūdingi. VDI interneto puslapyje nurodoma, jog per 27 metus Lietuvoje darbe sužalota 85 tūkst. darbuotojų.

Šiemet darbe Lietuvoje žuvo jau 5 žmonės. VDI informuoja, kad praėjusiais metais buvo gauti 36 pranešimai apie įvykius darbe, dėl kurių darbuotojai mirė.

Tiesa, jau keletą metų iš eilės žūčių darbe gana stabiliai mažėja (2017 m. – 37 žūtys; 2016 m. – 45; 2015 m. – 44; 2014 m. – 56).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų