Pereiti į pagrindinį turinį

Paauglių vandalizmas jau kelia nerimą: viskas iš mandrumo?

2024-10-23 13:00

Klaipėdos miesto ir rajono gyventojai per trumpą laiką susidūrė su identiškomis situacijomis – viename kvartale keturi jaunuoliai nukirpo elektrinio užtvaro laidus ir taip pridarė žalos. Dar dvi nepilnametės niokojo svetimą mašiną.

Nusikaltimas – stebint kameroms

Klaipėdos rajono Slengių kaimo Svajonės kvartale kameros užfiksavo keturis jaunuolius, darančius nusikaltimą.

Laukų gatvėje keturi nepilnamečiai vėlyvą vakarą nufilmuoti besisukinėjantys prie gatvelės užtvaro.

Vaizdo įraše matyti, kaip į gatvę įsuka automobilis, atitvaras tuo metu pakyla.

Šalia buvę paaugliai netrukus ima kišti nagus prie įrenginio. Vienam nepavykus, kažkokį įnagį perėmė kitas – įraše užfiksuotas atitvaro sugadinimo momentas, jame užgęsta šviesa.

Pasidarbavo: dvi nedidelio ūgio mergaitės užfiksuotos laužančios svetimą automobilį. Feisbuko paskyros „Dragūnų rajono kaimynai“ nuotr.

Į moterį mėtė kiaušinius

Šio kvartalo gyventojai pranešė, kad veikiausiai ta pati kompanija pridarė ir daugiau nuostolių – netoliese sugadintas dar vienos gatvės atitvaras Pavandenės gatvėje.

Gyventojai pranešė ir apie aplaužytą dujų įvado dėžę.

„Ne tik Laukų g., Svajonių krante du atitvarai sugadinti, dujų pastotė, kelio ženklai apipaišyti ir mašinos numeriai, moteris ir langai apmėtyti kiaušiniais“, – internete parašė kitas gyventojas.

Manyčiau, kad iš mandrumo čia viskas.

Kita moteris pasidalijo mačiusi dar vieną vandalizmo atvejį.

„Aplink tvenkinį žibintai nulaužyti. Vakar plovė vyrukas tiek vartus, tiek skambutį su vaizdo kamera“, – šiurpo gyventoja.

Tarp gyventojų užvirė diskusija – ką daryti su tokiais įžūliai svetimą turtą niokojančiais jaunuoliais?

Vieni tikino, kad tėvai turi ateiti į tas bendruomenes, kurioms padaryta žala, ir atlyginti nuostolius. Kiti priminė, kad patys jaunuoliai turi patirti pamoką, kitaip jie tik dar labiau lies įsiūtį.

Ramūnas Stasiulis. Policijos nuotr.

Mokinės sulaužė anteną

Kita situacija užfiksuota Klaipėdoje, Dragūnų gatvės kvartale.

Dvi mergaitės vaizdo kamerų užfiksuotos laužančios svetimos mašinos anteną.

Moksleivėms kažkodėl užkliuvo vienas visureigis. Viena kitai padėdamos, mergaitės žemyn nulenkė radijo ryšio anteną.

„Gal atpažinsite kas nors savo mergaites. Pasikalbėkite, kad taip elgtis negalima“, – į kvartalo kaimynus kreipėsi moteris, užfiksavusi mergaičių „žygdarbį“.

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Ramūnas Stasiulis patikino, kad Slengiuose siautėję paaugliai kažin ar išsisuks nuo atsakomybės.

„Jei paaiškės, kad jiems virš 16 metų, bus pokalbis ir taikoma atsakomybė. Jei paaiškės, kad jaunesni, tada atsakyti turės tėvai. Bėda ta, kad šių laikų vaikams nelabai ką pasakysi. Pareigų jie neturi, tik teises. Reikia žiūrėti, ką tėvai pasakys. Kaip auklėja, tokius ir turi. Diržas yra, jis niekur nedingo, bet naudoti jo negalima“, – pastebėjo R. Stasiulis.

Jis pirmiausia patarė gyventojams kviesti policiją.

„Aišku, gali suaugęs žmogus sudrausminti paauglius. Bet mūsų toks darbas – policija imasi veiksmų. Patiems gyventojams jokių veiksmų prieš nepilnamečius nereikėtų imtis. Visais laikais tokių chuliganėlių atsiranda. Nežinau, kas čia daro įtaką. Gal mėnulis apvalus? Bet jis tik kartą per mėnesį toks būna. Manyčiau, kad iš mandrumo čia viskas. Iš neturėjimo ką veikti“, – sakė R. Stasiulis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų