Pereiti į pagrindinį turinį

Patruliuojant pagelbsti ir keturkojai

2024-07-11 10:32

Antradienio vakarą policijos pareigūnai uostamiestyje vykdė prevencinę priemonę pasitelkę šunis. Reido metu policininkai tikrino automobilių vairuotojus dėl narkotinių, psichotropinių medžiagų turėjimo ar vartojimo.

Uostinėjo: patikrinimo metu narkotinių medžiagų ieškojo ir keturkojis.
Uostinėjo: patikrinimo metu narkotinių medžiagų ieškojo ir keturkojis. / G. Namentkevič nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešosios tvarkos tarnybos kinologų poskyrio pareigūnai mieste vykdė prevencinę priemonę „Dėl neteisėtos narkotinių ar psichotropinių medžiagų apyvartos kontrolės“.

Vienas automobilis, kuriame sėdėjo trys jaunuoliai, buvo sustabdytas Statybininkų prospekte.

Kaip teigė VPK komunikacijos poskyrio atstovai, pareigūnai tikrina asmenis tada, kai šie sukelia įtarimų.

„Įtarimų pareigūnams gali sukelti įvairūs požymiai, pavyzdžiui, vengimas užmegzti akių kontaktą, staiga pakeista judėjimo kryptis, bandymai išvengti susitikimo su pareigūnais, nerišli kalba. Tačiau pareigūnas situaciją vertina kiekvienu konkrečiu atveju, atsižvelgdamas į asmens elgesį ir kitas aplinkybes“, – teigė VPK.

Kinologai su tarnybiniais šunimis dažniausiai seka pėdsakais ieškant dingusių ar pasiklydusių žmonių, keturkojai pasitelkiami ir sulaikant pažeidėjus, ieškant pamestų daiktų bei užtikrinant viešąją tvarką renginiuose.

Keturkojai kolegos, esant poreikiui, pasitelkiami ir patruliuojant. Šios prevencinės priemonės metu keturkojai pareigūnai taip pat padėjo ieškoti narkotinių ar psichotropinių, draudžiamų medžiagų, tikrinant automobilius.

Patikrinus minėtų jaunuolių mašiną, pažeidimų nustatyta nebuvo.

Visos prevencinės priemonės metu užfiksuotas tik vienas atvejis, dėl jo pradėtas ikiteisminis tyrimas.