Pereiti į pagrindinį turinį

Po dienraščio publikacijos pradėti tyrimai

2016-12-21 12:25

Į publikaciją dienraštyje "Klaipėda" sureagavo pareigūnai. Pagal straipsnyje aprašytus panašius nusikaltimus policija savo duomenų bazėje turimą informaciją sujungė į dvi atskiras bylas ir pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Vytauto Petriko nuotr.

Lygiai prieš tris savaites dienraštyje pasirodė straipsnis apie nesugaunamąją nusikaltėlę, kuri plėšia senolius. Įsiprašo į jų namus apsimetusi gydytoja, socialine, dujų ar elektros tinklų darbuotoja ir apgaulės būdu išvilioja, o paskui tiesiog iš rankų išgriebia senolių santaupas ir pabėga ("Senolių tyko "buhalterė", 2016 12 01) .

Įtariamąją nukentėjusieji apibūdina vienodai – apie 60 metų amžiaus, nedidelio ūgio, tamsiaplaukė, apkūni, veikiausiai rusakalbė, bet puikiai kalbanti lietuviškai.

Dienraščio duomenimis, nuo nusikaltėlės per pastaruosius trejus metus nukentėjo keliasdešimt asmenų.

Po publikacijos paaiškėjo, kad nuo 2014 m. pagal spaudoje aprašytas nusikalstamas veikas policijoje iš viso buvo pradėta 15 ikiteisminių tyrimų.

Tačiau visos šios bylos buvo nutrauktos, nusikaltimai iki šiol neišaiškinti.

Žurnalistams iškėlus informaciją į viešumą, iniciatyvos ėmėsi ir prokurorai.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūra, išanalizavusi turimų tyrimų faktines aplinkybes, įžvelgė, kad visos nusikalstamos veikos – pagal jų padarymo būdą, nusikaltime dalyvavusių asmenų skaičių, jų išvaizdą bei kitus požymius yra panašios, ir išskyrė dvi nusikalstamų veikų grupes, pagal jas sujungė į du atskirus ikiteisminius tyrimus.

Tolimesnio tyrimo metu ir bus tikrinama dienraštyje minima informacija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų