Pereiti į pagrindinį turinį

S. Skvernelis apie į Kuršių marias išleistas nuotekas: sunku tuo patikėti

2020-01-08 13:30

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad aplinkosaugą kontroliuojančios institucijos neturėtų veikti teritoriniu principu.

Premjeras Saulius Skvernelis.
Premjeras Saulius Skvernelis. / M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

„Tie principai, kai kontroliuojančios institucijos veikia tik teritoriniu principu, yra ydingi. Tą parodė Alytus, kai nebuvo tinkamo kontrolės mechanizmo, tą parodė Klaipėda. Aišku, ikiteisminis tyrimas pradėtas. Sunku tuo patikėti, bet jei prielaidos, kad nuo 2012 metų sąmoningai ir tyčia tokia veikla buvo atliekama, tai kyla irgi klausimų, kodėl tiek metų niekas kitas to nematė, tik reikėjo dabar pamatyti“, – trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Anot S. Skvernelio, klaipėdiečiai klausimus dėl taršos problemų kėlė trejus metus.

Alytus, Klaipėda, kas kitas? O tokių klausimų kyla visiems.

„Pastarieji paskutiniai treji metai su tuo susiję, ir aš pats ne kartą Klaipėdoje buvau, ir aplinkos ministras dabartinis, ir ankstesni buvo, ne vieną kartą dalyvavo Klaipėdos bendruomenės ir Vyriausybės pasitarime, ir formaliame, ir neformaliame susitikime. Jų keliamos versijos buvo sunkiai tikėtinos, bet, kaip rodo dabar faktai, žmonės buvo teisūs“, – teigė jis.

„Alytus, Klaipėda, kas kitas? O tokių klausimų kyla visiems“, – pridūrė premjeras.

Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos antradienį paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias.

Kaip skelbiama, aplinkai padaryta žala gali siekti ne vieną milijoną eurų. Atsižvelgiant į tai, bendrovei „Grigeo Klaipėda“ sausio 7 dieną buvo surašytas privalomasis nurodymas nedelsiant nutraukti aplinkos teršimą nevalytomis nuotekomis.

Prokurorų manymu, gamtai padaryta žala yra tyčinė, siekiant išvengti mokesčių ir kitų turtinių nuostolių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų