Pereiti į pagrindinį turinį

Sąjūdžio parko žaidimų aikštelėje siautėja vandalai

2024-10-12 23:00

Sąjūdžio parke esančią vaikų žaidimų aikštelę niokoja, kaip manoma, vaikai. Čia apgadintas aikštelės inventorius – batutas, čiuožykla, išlaužta ir tvora. Ši vieta nuo jaunųjų vandalų kenčia dažnai – sugadintą turtą pakeitus nauju, šis vėl niokojamas. Tikrieji kaltininkai iki šiol nerasti ir nenubausti.

Kainuoja: tvora, batutas ir danga Sąjūdžio parke apgadinami dažnai.
Kainuoja: tvora, batutas ir danga Sąjūdžio parke apgadinami dažnai. / Vestos Jašinskaitės nuotr.

Parko vaikų žaidimų aikštelėje tvora apgadinta ne vienoje vietoje, vienur ji atrodo tarsi sulamdyta, kitur jos dalies apskritai nėra. Įėjus į aikštelę matyti ir vietomis sugadinta, lyg gabalais išplėšta danga, apgadintas batutas.

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus atstovų, apgadintos dalys bus pakeistos naujomis.

„Aikšteles prižiūrinčios įmonės darbuotojai yra informuoti apie gautus pranešimus, nuvyks apžiūrėti. Ką bus galima, suremontuos nedelsiant, tačiau dėl tvoros ir įrenginių sulaužymo reikės užsakyti detalių, tik tuomet bus atlikti remontai. Aikštelių dangos yra tvarkomos kompleksiškai, nes reikia specialios įrangos“, – informavo skyrius.

Jie taip pat pridūrė, kad batutas veikiausiai apgadinamas tada, kai ant jų vaikai šokinėja paspirtukais.

„Šioje aikštelėje dažnai sulaužoma tvora ir gadinama danga – galbūt paspirtukais besivažinėjantys vaikai bando užšokti ant batuto ir taip sugadina tvorą bei dangą. Neseniai buvo pakeista sugadinta čiuožykla, tačiau ji vėl yra niokojama“, – teigė Komunikacijos skyrius.

Anksčiau Sąjūdžio parke kentėjo ne tik vaikų žaidimų aikštelė, bet ir biotualetas – jis buvo padegtas.

„Savivaldybės administracija pati neieško kaltininkų, tai – policijos darbas. Paminėtina ir tai, kad savivaldybė biotualetus nuomoja iš paslaugų teikėjo bendrovės „Ecoservice“. Kadangi turtas yra ne savivaldybės, o paslaugų teikėjo, tai šis ir kreipėsi į policiją dėl turto sugadinimo. Savivaldybė neturi informacijos apie vandalizmo atvejo kaltininkus“, – teigė skyrius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų