Pereiti į pagrindinį turinį

Šiurpi tiesa: daugiausiai lavonų miškuose ir atokiose laukymėse randama rudenėjant

2024-08-17 02:00

Šventinę Žolinių dieną ankstyvas vaikštinėtojas Klaipėdos ribose, miške ties P. Lideikio gatve, rado lavoną. Griaučių fragmentas rastas ir Neringos pajūryje.

Pasikartojimai: miške ties P. Lideikio gatve ne kartą rasti mirusių žmonių kūnai.
Pasikartojimai: miške ties P. Lideikio gatve ne kartą rasti mirusių žmonių kūnai. / Vytauto Petriko nuotr.

Apie rastą žmogaus kūną trečiadienį pranešta 8.20 val. Pareigūnai apžiūrėjo radinį ir negalėjo nustatyti, kokios lyties galėjo būti šis žmogus, nežinomas ir mirusiojo amžius. Kūnas išgabentas į teismo medicinos ekspertizės skyrių, kur bus bandoma atsakyti į visus tyrėjus dominančius klausimus.

Pirmiausiai tikimasi sužinoti šio žmogaus tapatybę, po to bus siekiama sužinoti, kokia galėjo būti šio asmens mirties priežastis.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Informacijos analizės skyriaus duomenimis, miesto policijos komisariato pareigūnai šiuo metu ieško keturių be žinios dingusių asmenų.

Kad ir kaip šiurpiai skamba, bet tikra tiesa yra tai, kad daugiausiai mirusiųjų kūnų miškuose ir atokiose laukymėse randama rudenėjant. Priežastis paprasta – tuo metu žmonės grybauja ir dažniau nuklysta nuo kelių bei takų.

Dar vienas panašus tyrimas pradėtas Neringos policijos komisariate antradienį, kai paplūdimyje prie jūros, ties Alksnynės gatve, žmonės rado skeleto dalį. Tai buvo dalis stuburo. Jį radusieji pamanė, kad tai gali būti žmogaus dalis ir pranešė apie tai policijai.

Prieš kelias dienas panašiomis aplinkybėmis pajūryje žmonės rado dalį žandikaulio. Paprastai tokiais atvejais rasti kaulai vežami tirti osteologijos specialistams į Vilnių.

Neringos policijos komisariato viršininkas Viktoras Freigofas teigė, kad panašių radinių poilsiautojai pajūryje randa kasmet. Ne kartą komisariato pareigūnai gavo specialistų atsakymą, kad tai – gyvūno kaulai. Dar dažniau pranešama, kad tai – daugiau nei prieš pusšimtį metų mirusio žmogaus skeleto dalys, gali būti, kad tai Antrojo pasaulinio karo metu žuvusių žmonių liekanos. Tiksliai nustatyti tokių dalykų paprastai nebeįmanoma.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų