Pereiti į pagrindinį turinį

Sukčių taikiklyje – senolių santaupos

2023-02-24 10:59

Klaipėdoje nepagaunamos veikia kelios nusikaltėlės, kurios apgauna senolius ir patekusios į jų namus nugvelbia šeimininkų santaupas. Tokie nusikaltimai vyksta antrus metus, bet įtariamųjų demaskuoti vis nepavyksta.

Specializacija: vagilės yra įgudusios rasti ir pasiglemžti senolių santaupas.
Specializacija: vagilės yra įgudusios rasti ir pasiglemžti senolių santaupas. / Regimanto Zašensko nuotr.

Pirmadienį V. Berbomo gatvėje gyvenančiam vyrui fiksuoto ryšio telefonu paskambino nepažįstamas žmogus ir įtikino, kad pas jį apsilankys darbuotojos, kurios įpareigotos su juo sudaryti sutartį dėl socialinių paslaugų teikimo.

Antradienį šiek tiek po 9 val. pas šį 81-erių pensininką apsilankė dvi moterys. Viešnioms išėjus, pensininkas pasigedo 6,1 tūkst. eurų, kuriuos laikė spintelėje.

Pasak miesto policijos komisariato 2-ojo veiklos skyriaus viršininko Albino Misevičiaus, kol kas nustatytų įtariamųjų nėra. Pareiškėjas atėjusiąsias į namus moteris apibūdino kaip 30–40 metų amžiaus, abi kalbėjo lietuviškai.

Kitais panašiais atvejais nukentėjusieji mini, kad pas juos lankėsi trys moterys.

Dar dažniau jos naudoja seną schemą, kai pagyvenusiems žmonėms aiškina, kad jie yra permokėję už elektrą 100 eurų. Jos kiša šios žinios nudžiugintam žmogui 200 eurų kupiūrą ir prašo duoti 100 eurų grąžos.

Jeigu pagyvenęs žmogus patiki ir nueina ieškoti grąžos ten, kur laiko santaupas, viena vagilių netrukus nugvelbia visus pinigus, kitos tuo metu pasistengia nukreipti aukos dėmesį.

Taip neseniai bandyta apvogti pagyvenusią moterį Vitės kvartale. Nors pensininkė sumojo, kad prasidėti su nepažįstamosiomis neverta, ir pareiškė, kad nieko joms neduos, atėjūnės sugebėjo nugvelbti moters rankinuką.

Panašu, kad jame nebuvo vertybių, nes policijos kriminalinių įvykių suvestinėje šis atvejis nebuvo minimas.

Pagyvenę klaipėdiečiai turėtų nepamiršti, kad įsileisti į namus nepažįstamų žmonių negalima net jei jie tikina esą socialiniai darbuotojai ar kurios valdiškos įstaigos atstovai. Juo labiau nė vienos įstaigos darbuotojai neneša gyventojams pinigų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų