Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas išteisino klaipėdietį ir sugėdijo jo žmoną

2014-08-21 10:10

Jaunos moters skundas dėl sutuoktinio smurto išsirutuliojo į baudžiamąją bylą, kuri teisme baigėsi netikėtai – kaltinamasis buvo išteisintas, o nukentėjusioji išklausė teisėjo pamokymo.

"Shutterstock" nuotr.

Jaunos moters skundas dėl sutuoktinio smurto išsirutuliojo į baudžiamąją bylą, kuri teisme baigėsi netikėtai – kaltinamasis buvo išteisintas, o nukentėjusioji išklausė teisėjo pamokymo.

Pernai lapkričio viduryje policijos patruliai buvo iškviesti raminti konflikto vienoje klaipėdiečių šeimoje. Moteris tikino, kad jos vyras, profesionalus boksininkas, smogė jai į galvą, spyrė į kojas, nuo ko ji nugriuvo ir susitrenkė.

Patruliai atvyko, pasikalbėjo su abiem sutuoktiniais, tačiau smurtavimu kaltinamo vyro į komisariatą neišsivežė.
Vėliau moteris pranešė, kad pareigūnams išvykus sutuoktinis ją dar kartą sumušė: vėl smogė į galvą bei kojas. Kitos dienos rytą smurto proveržis pasikartojęs.
Vyras buvo kaltinamas smurtavimu bei grasinimu nužudyti. Jis kaltinimus neigė ir tikino gynęsis nuo jį puolusios žmonos.

Teisme buvo išklausyti ne tik buvę sutuoktiniai, bet ir incidento aiškintis skubėję policininkai.

Trečiadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas paskelbė sprendimą, kuriuo vyras buvo išteisintas nenustačius jo kaltės.

Teisėjas rėmėsi teismo medicinos ekspertų išvada, kurioje teigiama, kad ant moters kūno būta mėlynių, tačiau jos aptiktos ant riešų, blauzdų. Medikai konstatavo, kad tokių sužalojimų gali atsirasti sugriebus ir stipriai suspaudus rankomis.

Jokių sužalojimų moters galvoje medikai nepastebėjo. Teisėjas priėjo prie išvados, kad profesionalaus boksininko smūgiai negalėjo nepalikti pėdsakų.

Policininkų liudijimas taip pat nepadėjo apkaltinti vyro. Pareigūnai teigė, kad moteris galėjo išeiti iš namų, o skambindama pagalbos telefonu ji neminėjo smurto.
Nors nukentėjusioji pasakojo ne kartą kentusi vyro pykčio proveržius, teismas ja nepatikėjo.

Paskelbęs sprendimą teisėjas priminė, kad verdiktas gali būti apskųstas ir pridūrė, jog asmeninius nesutarimus, rengiantis ištuokai, spręsti nepagrįstais skundais bei bereikalingu pareigūnų trukdymu esą yra negarbinga.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų